Sophie Nortier
Sophie Nortier Kids 1 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Lekker kijken met de kids: vanaf vandaag staan alle Ice Age films op Disney Plus

Op deze brakke nieuwjaarsdag zit je vast niet te wachten op drukke activiteiten met de kids. Een heerlijk dagje ‘buizen’ klinkt daarentegen des te aantrekkelijker. Dus thank you Disney Plus voor deze toevoeging, want vanaf vandaag staan alle Ice Age films op het platform!

Nieuwjaarsdag

Gisteravond was weer geweldig. En of je nou tot in de vroege uurtjes hebt staan springen op een feestje, of dat je om half twee het licht uit deed, 1 januari is een dag van rust en herstel. Gillende kids of wild rondrennen met een voetbal in een ijskoude speeltuin staan dan ook niet op je lijstje goede voornemens voor nieuwjaarsdag.

Wat dan wel? Een heerlijke dag op de bank of samen met het kroost in het grote bed films kijken natuurlijk. En dan is de volledige collectie Ice Age-films toch wel zeer welkom.

Ice Age

Nog niet bekend met Ice Age? Dan zullen we je alvast een klein beetje inlichten. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde spelen de verhalen zich af in de ijstijd. In de eerste film vinden Manny de mammoet en Sid de luiaard, een menselijke baby. Ze willen deze koste wat kost terugbrengen naar de ouders, voordat de ijstijd echt begint.

Tijdens hun reis wordt het steeds kouder en komen ze de sabeltandtijger Diego tegen, die zich bij het duo voegt in hun missie de baby naar huis te brengen. Dit ongewone groepje beesten maakt natuurlijk van alles mee wat voor veel hilariteit zorgt. En ook de side story van de eekhoorn die een eikeltje vindt en deze met veel pijn en moeite probeert veilig te stellen voor de ijstijd, zorgt voor veel schaterlachende kids.

Na de eerste film (uit 2002) zijn er nog vier films uitgebracht, die allen het kijken waard zijn:

  • Ice Age (2002)
  • Ice Age 2: The Meltdown (2006)
  • Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
  • Ice Age: Continental Drift (2012)
  • Ice Age: Collision Course (2016)

Nog niet overtuigd? Check dan de onderstaande trailers.

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Go Streaming

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Lekker kijken met de kids: vanaf vandaag staan alle Ice Age films op Disney Plus
Sluiten