Ideaal! Koffie, thee en chocolademelk uit één apparaat

(advertorial)

‘s Morgens begin ik met een sterk bakje zwarte koffie om wakker te worden, later een kopje thee met een koekje wanneer de kinderen uit school komen en ‘s avonds na het eten gaat er vaak nog een latte in. Heerlijk! En hoe handig, met Tassimo komen al die warme dranken uit één automaat. Famme mocht het apparaat testen.

Ik ben geen koffiekenner, maar houd wel van een koffie. Of thee of een warme chocolademelk met de kinderen in de winter. Inmiddels staat mijn keuken vol met een filterkoffieautomaat, een melkopschuimer, waterkoker en als de kinderen warme chocolademelk willen komt er een pannetje aan te pas (ik heb geen magnetron). Daarom ben ik erg nieuwsgierig naar de Tassimo. Waarbij al deze drankjes uit één automaat komen. Op dit moment is het zo dat als mijn zoon thee wil, ik het ook maar pak. Puur omdat ik geen zin heb om ook nog een pot koffie te zetten.

Op mijn aanrecht prijkt nu dus ook de Vivy, de kleinste automaat uit de familie. En heb ik pakken vol met Milka- en Oreo chocolademelk, chai latte, Jacobs latte macchiato en ristretto en Twinings earl grey thee gekregen. Je kunt je lol op: er zijn maar liefst 22 (!) soorten dranken.

Oordeel

Handig! De schijfjes plaats je net als bij veel andere merken in de kop van het automaat, je drukt op de knop en klaar ben je. Ik was aan het begin nog een beetje aan het klooien met hoe groot mijn beker moest zijn, maar op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik niet moeilijk hoef te doen. De Tassimo heeft een Intellibrew-technologie. Ik hoor je denken: ‘watte?’. Op je schijfje (T-disc) die je in de automaat stopt staat een streepjescode. Het apparaat leest deze, zodat je altijd de juist hoeveelheid water hebt, de goede zettijd en de temperatuur. Fijn, want thee hoort natuurlijk met kokend water gemaakt te worden!

Nog belangrijker dan dat het makkelijk is, is het lekker? Ja! Ik heb nog niet alles geprobeerd, maar de thee was lekker (ik was nogal sceptisch, is het water wel heet genoeg?), de macchiato lekker romig en zwarte koffie ook de perfect oppepper. En de kinderen? Die kon ik natuurlijk niet blijer maken dan met Oreo-chocolademelk.

Hebben?

De kleinste variant, de Vivy, koop je al voor €69,99!

Reageer op artikel:
Ideaal! Koffie, thee en chocolademelk uit één apparaat
Sluiten