Merel Schut
Merel Schut Work & Life 13 dec 2019
Leestijd: 5 minuten

Date night? Dit zijn de leukste ideeën die je in 2020 kunt uitvoeren!

Vind je het in een lange relatie moeilijk om tijd samen te plannen met je lover en zoek je inspiratie voor een date night of romantisch uitje? Wij hebben de leukste ideeën op een rijtje gezet. Zo scoor jij een dikke tien op romantisch vlak in 2020 en geef je de liefde een oppepper.

Dealen met drukte in de agenda

Wanneer heb je voor het laatst bewust tijd doorgebracht met je partner? Soms kan het door drukke agenda’s, veeleisend werk of een huis vol kinderen moeilijk zijn om een date night te plannen. Hierbij alvast wat tips voor een romantisch uitje, zodat je toch die datum prikt samen en de liefde hoogtij viert volgend jaar.

1. Telefoon uit, wegwerpcamera mee!

Koop een wegwerpcamera, zet je telefoon uit en ga samen lekker op stap in een gezellige stad. Als je van tevoren wat leuke kroegjes of restaurantjes opzoekt, hoef je alleen maar van deur naar deur te rollen. Maak tussendoor een lekkere wandeling en strijk daarna ergens neer voor een etentje.

Ondertussen maken jullie foto’s van elkaar met de wegwerpcamera, zodat de momenten samen wel vastgelegd worden. Als je na deze fijne dag de foto’s laat ontwikkelen heb je een tastbare herinnering aan deze bewust beleefde momenten samen. Best een ode aan jullie liefde toch?

2. Maak een foto-album

Zoek door je (online) albums naar alle kiekjes van jullie samen. Vakantiefoto’s, kiekjes in de kroeg, uitjes met vrienden: bundel alle bijzondere momenten die jullie beleefden. Maak er een online album van of laat alles afdrukken en plak alles in een fotoboek. De voorpret is het grootst als je allebei afwisselend een selectie foto’s kunt maken. Het samen door al die herinneringen bladeren zorgt namelijk al voor een gelukzalig gevoel. Zo spat de liefde toch van elke bladzijde af?

Als je het fotoboek als verrassing voor je partner maakt, is het super romantisch om dit tijdens de date night in een restaurant te overhandigen als cadeau.

3. Kringloopjacht

Misschien klinkt het duf maar een rondje langs kringloopwinkels is een super leuk uitje. Kringloopwinkels hebben allang niet meer dat muffe karakter van vroeger. Hier scoor je tegenwoordig namelijk goedkoop een vintage-meubel of toffe schemerlamp. En misschien stuit je wel op een verborgen schat. Leer je meteen elkaars interieursmaak wat beter kennen. Het is wel raadzaam om vooraf een route uit te stippelen langs alle leuke adresjes.

Tip: Emmaus Haarzuilens (Utrecht) is een populaire kringloopwinkel. Alleen op woensdagmiddag en de laatste zaterdag van de maand geopend van 11.00 tot 13.00.

4. Ga naar een lokale theatershow

Check bij het lokale theater of de schouwburg wat voor shows er op de agenda staan. Wellicht verover je de laatste kaartjes voor die ene populaire comedian. Het kan ook zomaar zijn dat je op een toneelstuk stuit waar je misschien niet zo snel heen zou gaan. Het is een leuke manier om uit je culturele comfortzone te stappen en weer van elkaar te ontdekken wat je ontroert of enorm aan het lachen maakt.

5. Maak de date night maandelijks terugkerend

Verzuchten jullie tijdens de date night ‘dat jullie dit echt vaker moeten doen?’ Is het desondanks toch moeilijk om een avondje vrij te plannen samen? Grijp dan meteen je kans en maak er een terugkerende traditie van. Het is in de liefde belangrijk om tijd voor elkaar te maken.

Als je toch lekker op dreef bent, mijmer onder het genot van een wijntje samen verder wat je nog zou willen doen. Toch dat avondje theater, of een saunadagje met een etentje als afsluiting? Als je alvast tijd samen vooruit plant, is de kans kleiner dat een date night verloren gaat in de dagelijkse drukte.

6. Zoek een dagelijkse hobby samen

De makkelijkste manier om dagelijkse sleur te doorbreken is om gezamenlijk aan een nieuwe hobby te beginnen. Ga bijvoorbeeld op salsales samen! Weet je hoe intiem deze dans is? Goed voor de romantiek. En wat dacht je van een rustgevende schilderles of een yogales samen? Je kunt elkaar misschien al lang kennen; wellicht ontdek je nog onverwachte talenten bij elkaar. Het leuke van een hobby is dat het vaak een cursus van een aantal weken is, of een vaste dag in de week. Zo staat die tijd samen meteen voor langere tijd in de agenda.

7. Wijnproeverij

Een wijntje drinken samen is altijd leuk, maar van een wijnproeverij steek je ook nog wat op. Wie overtreft zichzelf qua kennis over afdronk en fruitsoort? Vaak krijg je er ook nog lekkere hapjes bij. Vergeet niet om tussendoor even een glas water te drinken want voor je het weet ga je pootje over de deur uit…

8. Karaoke zingen

Hiervoor moet je even je schroom opzij zetten maar dan belooft het ook wel een hilarische avond te worden. Ga naar een karaokebar samen! Zing de sterren van de hemel of ontvang een serenade van je lover. In Amsterdam (Casablanca, The End) en andere grote steden stikt het van de adressen voor een avondje zingen. Brul de liefde voor elkaar maar uit in de microfoon.

9. Pottenbakken (ja echt!)

Wil je inschatten hoe creatief je partner of date is? Ga dan pottenbakken. Saai? Herinner je nog de scene uit de film Ghost? De scene tussen Demi Moore en Patrick Swayze was allesbehalve saai toch? Met die gekleide asbak of bloempot op de vensterbank heb je nog een tastbare herinnering aan dit romantische uitje.

9. Spelletjesavond

Ontdek elkaars competitiviteit en ga een avondje of middag naar een arcadehal. De Amsterdamse TonTonclub belooft bijvoorbeeld het speelparadijs voor volwassenen te zijn. Garant voor een avondje (ouderwetse) pret met retro games en bordspelletjes. Je hebt in meerdere grote steden ook arcadehallen van Gamestate.

10. Klimhal

Allebei sportief aangelegd? Dan is het leuk om een uitdagende activiteit te kiezen. In een klimhal kunnen jullie allebei vast de nodige energie kwijt! Plak er een etentje aan vast en je combineert inspanning met ontspanning. Samen klimmen vereist het nodige vertrouwen in elkaar. Een mooi thema toch, op een romantisch uitje?

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Date night? Dit zijn de leukste ideeën die je in 2020 kunt uitvoeren!
Sluiten