Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 27 jul 2016

Iedere dag een ijsje? Met dit basisrecept voor gezonder ijs, is dat geen probleem!

Yes, de zomervakantie is nu dan toch echt voor alle basisschoolkinderen aangebroken. Dat worden hopelijk een paar weken vol zon, water, spelen, uitslapen, lummelen en natuurlijk ook IJSJES eten. Om het dan toch een klein beetje gezond te houden is dit basisrecept een uitkomst! Je maakt het supersimpel, kunt er naar hartenlust mee variëren qua smaken en toppings én als je wilt kun je er zelfs nog wat avocado aan toevoegen.

Als je eenmaal deze truc doorhebt van zelfgemaakt ‘ijs’ op basis van bevroren vruchten, dan blijf je experimenteren. Zo kun je cashewnoten toevoegen (geweekt en heel fijn gemalen) of kokoscrème voor extra creaminess. Noten of chocochips voor een extra bite. Hierbij de meest eenvoudige versie, misschien ken je deze al, maar zo niet: a must try!

1 bakje rijpe aardbeien
2 – 3 bevroren bananen
3 eetlepels amandelmelk
1 theelepel vanillepoeder
paar blaadjes munt
eventueel een klein stukje pure chocolade

Haal de aardbeien en bananen uit de vriezer. Maal ze met de amandelmelk in de blender of keukenmachine tot een sorbet-achtige substantie. Voeg de vanille en munt toe en maal nogmaals. Meteen serveren.

TIP

Garneer het ijs eventueel met een heel klein beetje geschaafde pure chocolade. Dat laatste geeft een superwow-effect. De kinderen zien het als een ultieme traktatie en in de werkelijkheid zit er nog geen 2 gram chocolade op het ijsje!

Ha! Deze ijsjes tonen begrip voor onze PMS >

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family. Neem eens een kijkje op Bluebelle en Easy Peasy Kids.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Iedere dag een ijsje? Met dit basisrecept voor gezonder ijs, is dat geen probleem!
Sluiten