Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 23 juni 2015

Iedereen vraagt zich af wat deze baby in een ‘blender’ doet

Waar is deze baby in hemelsnaam mee bezig? Of beter gezegd, wat hebben volwassenen met dit droppie gedaan? Is het een blender? Een geldmachine om muntjes te tellen? Willy Wonka’s chocoladezuiger? In ieder geval leidde deze foto tot vragen en grote hilariteit op het internet. Maar wat is het nu echt?

Redditgebruiker Bretstar maakte deze foto met daarin de baby die er allerminst comfortabel uitziet. Tijdens zijn schoonmaakshift kreeg hij eindelijk antwoord op het raadsel van de machine die hij al zo vaak had gezien. Hij wist dat het iets te maken moest hebben met rontgen. Maar voor wie en hoe bleef de grote vraag. En nu zag hij het.

Nu ontdekte hij dat de machine gebruikt wordt om röntgenfoto’s van baby’s te maken. Het is belangrijk dat baby’s niet kunnen bewegen en dat lukt aardig met dit gekke apparaat.

Redditgebruikers reageerden zoals verwacht met gevatte opmerkingen en oplossingen. Johnny Kickass zegt: ‘Ik bewaar deze foto voor als mijn 8-jarige kind me vraagt waar baby’s vandaan komen en hoe ze in de buik van de moeder komen. ‘Kijk, schatje, de dokters stoppen de baby in dit apparaat en dat zuigt de baby vacuüm. Onder hoge druk stoppen ze het kleintje vervolgens in de buik van de toekomstige mama.’

Of de conclusie van twee Reddit lezers die zeggen: ‘Augustus Gloop wordt als Beem me up Scotty richting de chocolade buis van Willie Winkie weggezogen.’

Alle gekheid op een stokje: voor dit menneke vinden wij het best zielig, maar tegelijkertijd is het een uitkomst om belangrijke onderzoeken te doen en levens van kleine mensjes te kunnen redden.

Ook Scans maken van baby’s blijft erg lastig. Sinds kort hebben ze door een nieuwe manier van MRI-scans maken, meer informatie gevonden over pijn bij baby’s.

Reageer op artikel:
Iedereen vraagt zich af wat deze baby in een ‘blender’ doet
Sluiten