Vijf recepten om te genieten van je placenta

Het eten van je placenta is een trend die ver buiten de grenzen van Hollywood inmiddels zijn volgers heeft gevonden. Dat is ook niet zo gek gezien het feit dat de placenta al eeuwen gebruikt wordt binnen de Chinese geneeskunde. Als je ervoor gaat dan heb je hier alvast wat culinaire ideetjes om van te watertanden.

1. Smoothie

Ben je fervent aanhanger van het raw food dieet? Snij je placenta dan in stukjes die je vervolgens invriest. Iedere ochtend gooi je een stukje in de blender samen met wat banaan, avocado en bosbessen en je super-mom-smoothie is klaar. Of wat dacht je van mengen met yoghurt, aardbeien en een beetje honing als toetje?

2. Placentaart

Tsja, de naam zegt het al; bak er eens een taartje van. En als zelfs de naakte chef Jamie Oliver zich waagt aan de placenta dan moet het wel ‘te eten’ zijn. Zin in?

3. Happy mama Pills

Naar goed voorbeeld van de nodige sterren (Waaronder Kim Kardashian en Aukje van Ginniken) laten steeds meer vrouwen hun placenta capsuleren. Zo ook Famme’s Jitra. Hoe ze daarbij kwam en hoe het werkt, deelt ze graag met je.

Tip: je kunt de pillen laten maken door Janneke Foole.

4. Toastje paté?

Ham, salami, rookworst? Zó 2015! Een beetje avontuurlijke moeder tovert haar placenta om in een gezonde smeerbare paté. Knoflookje, sjalotje, beetje zout en peper en jouw superfood partysnack is klaar voor dat gezellige borrelavondje. Misschien wèl eerst even de gasten inlichten.

5. Even wachten…

Pizza! Geloof het of niet maar er zijn zelfs recepten te vinden waarin de placenta wordt gebruikt om een pizza op te leuken. En waarom ook niet? Wees creatief, trek je beste keukenschort aan en ga zelf eens aan de slag met die placenta. Lasagne? Wraps? Omeletje. Of heeft iemand zin in een ‘frietje nageboorte’?

Hou jij het liever bij gewone borrelhappen? Dit is het ultieme borrelbrood gevuld met kaas en kruiden

Bron foto: Dailymail.co.uk

Reageer op artikel:
Vijf recepten om te genieten van je placenta
Sluiten