Om je vingers bij af te likken met dit warme weer: kokos-karamel ijskoffie

Deze week loopt het kwik op de meter weer omhoog, we kunnen zelfs tropische temperaturen verwachten. Toch nog een beetje zomer in eigen land. Creëer in je tuin een heerlijk mediterraan sfeertje en je waant je even helemaal in Ibiza of Italië. Nu nog een enorme ijskoffie in je hand. Met kokos en karamel om precies te zijn. Heerlijk die verkoeling.

IJskoffie met kokos en karamel

Mmmm, misschien wordt dit wel je nieuwe favoriete drankje tijdens de tropische dagen in ons land: ijskoffie met kokos en karamel. Niet alleen lekker verkoelend, ook een zoete treat voor jezelf. En die heb jij absoluut verdiend.

De ingrediënten

 • 400 ml kokosmelk
 • 2 shots espresso
 • 4 bollen slagroomijs
 • 10 ijsblokjes
 • 3 el karamelsaus (eventueel gezouten)
 • ijskoffie recept / ingrediënten
  Bron: Unsplash Unsplash

  De bereiding

  Naast de ingrediënten heb je ook twee grote glazen nodig (want zo’n lekkere ijskoffie deel je natuurlijk), rietjes (bij voorkeur met een tropisch printje) en een koffiemachine. Zorg ervoor dat de twee glazen lekker koud zijn, spoel ze dus eventueel van te voren nog even af met wat koud water. Giet vervolgens karamelsaus in het glas. Als je ongezouten karamelsaus hebt kun je ook nog wat grof zeezout toevoegen.

  Voeg per glas 200 ml kokosmelk toe. Vind je dat echt niet lekker? Je kunt natuurlijk ook gewone melk of een plantaardige variant gebruiken. Voeg aan de melk ook de ijsklontjes toe. Schep hier twee bollen van het slagroomijs bovenop. Tip: probeer het ook eens met kokosijs of stracciatella. Zet twee kopjes espresso in een klein glaasje en giet dit vervolgens in de twee grote glazen bij de melk en het ijs. Klaar is je verkoelende koffie.

  Je kunt naar smaak nog een va-va-voom freakshake maken van je koffie door er allerlei toppings aan toe te voegen. Van Oreo kruimels tot kletskoppen. Benieuwd hoe zo’n freakshake eruit ziet? Damn, oefening baart kunst maar ook uiteindelijk deze jummie shakes.

  Reageer op artikel:
  Om je vingers bij af te likken met dit warme weer: kokos-karamel ijskoffie
  Sluiten