Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Relatie 20 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

‘Ik ben verloofd maar draag geen verlovingsring en dit is waarom’

Schreven we eerder nog over het Instagram account genaamd ‘not engaged‘ waarop een vrouw alle momenten dat ze niet ten huwelijk is gevraagd op de hak neemt door een foto van haar hand te posten zonder een verlovingsring om haar vinger. Nu is er een brief van een vrouw die uitlegt waarom zij geen verlovingsring draagt, terwijl ze wel verloofd is.

Nu staat allereerst voorop dat iedereen lekker moet doen waar ze zelf zin in heeft. Als je geen verlovingsring wilt dragen, moet dat gewoon kunnen. Eigenlijk zou je de vraag ook kunnen omdraaien: waarom moet je überhaupt wel een verlovingsring dragen?

Allison Norris wist in ieder geval dat ze graag wilde trouwen met haar vriend, maar dat een verlovingsring simpelweg niet bij hun relatie zou passen. Allison en haar verloofde werken allebei in de financiële sector. Ze zijn beiden gewend om gezinnen te helpen met hun financiele situatie en budgetteren. Toch merkte ze dat zelf weinig stilstonden bij hun eigen uitgaven. Allison: ‘We denken nooit zelf: ‘Is er een betere manier om met het geld om te gaan, kunnen we het liever ergens anders aan uitgeven?’ Wanneer we boodschappen doen gooien we van alles in ons karretje zonder op de prijs of aanbiedingen te letten.’ Het koppel stelde als doel dat ze bewuster met hun geld om wilden gaan. ‘Dit gold zeker voor zo’n grote traditie als verlovingsring.’

LEES OOK: Dit stel krijgt vernietigende reacties om haar minuscule verlovingsring

‘Ik draag geen verlovingsring’

Allison: ‘Een verloofde vrouw zonder ring om haar vinger is niet per se een statement aan het maken over de liefde, monogamie of de diamantindustrie. Voor mijn man en ik was het uiteindelijk belangrijk dat we konden investeren in ons droomleven samen en de toekomst en niet in een sierraad. We wilden liever samen de rest van ons leven mooie herinneringen maken van het geld en de komende jaren mooie reizen maken samen. Daarnaast hebben ook het geld dat we anders zouden besteden aan een extravagante bruiloft, opzij gezet in ons pensioenpotje. Wat mij betreft zegt samen bijdragen aan een pensioen meer over hoe verbonden we zijn met elkaar, dan een verlovingsring ooit zou kunnen doen.’

Oncomfortabel

‘Ik vind ringen oncomfortabel zitten. Ze zijn voor mij irritant. Ik vind dat het dragen van een verlovingsring ook een risico met zich meebrengt. Als ik bereken hoeveel zo’n ring ‘kost’ per dag dat ik hem draag, ben ik ontzettend bang en bezorgd dat ik hem kwijtraak.

LEES OOK: Stel maakt verloving bekend, maar per ongeluk ook iets anders

Begrip voor wie wél een verlovingsring wil

Allison schrijft verder dat ze alle begrip heeft voor stellen voor wie dit wel belangrijk is. ‘Voor sommigen is een verlovingsring juist het perfecte symbool voor de eeuwige liefde die ze voelen. Als jij dagelijks je plezier en geluk haalt uit zo’n symbool, ga er dan voor en neem er eentje die mooi binnen jullie budget past. Bovendien kun je er ook voor kiezen om nu geen verlovingsring te dragen en later – wanneer het financieel gezien beter uitkomt – wel een ring aan te schaffen. Het zegt niks over jullie relatie en het is vooral belangrijk dat ieder koppel zich gelukkig voelt bij zijn eigen tradities.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Brit+Co

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
‘Ik ben verloofd maar draag geen verlovingsring en dit is waarom’
Sluiten