‘Ik haat deze hitte!’

Er zullen vast veel mensen zijn die intens genieten van deze heel warme dagen. Ik ben niet één van hen. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan hitte. En wel hierom (ik weet het, het is ook nóóit goed).

1. Alles plakt

Vreselijk. Je kleren plakken aan je lijf, je kont plakt aan de stoel, alles is zweterig en plakkerig en voelt viezig.

2. Zeg maar dag tegen actief zijn

Van nature ben ik nogal actief. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar tijdens extreem hete dagen vertraagt mijn activiteitenniveau drastisch. Tot mijn grote frustratie kan ik niet meer op full speed. Bij elke handeling denk ik: ‘Maar het is zo wárm. Móet ik echt opstaan?’

3. Slapen? No way

Wie kan er nou slapen als je het gevoel hebt nonstop onder een föhn te liggen? Het is niet uit te houden man, ik zeg het je.

4. Alles valt zo zwaar

Met dit weer kun je niet gaan voor een dikke biefstuk of een enorme bak koolhydraten. Ze vallen simpelweg te zwaar. Maar na een dag of drie ben ik ook wel klaar met brood en salades. Dus ja. Wat dan…

5. Wat moet je aan dan?

Omdat ik niet van hitte houd, heeft mijn garderobe geen zomeruitgave. Stom natuurlijk, dat bedenk ik me elk jaar weer. Maar ja, waarom geld investeren in die ene week dat het gruwelijk heet is in Nederland? Nou, eh… dat had ik dus wél moeten doen. Bedenk ik me nu. In een veel te warm shirt en een lange broek.

6. Houdt het dan nooit op?!

Tijdens die warme zomerdagen blijft het ook nog eens lang licht. Dit, in combinatie met de warmte, zorgt ervoor dat een dag eeuwig lijkt te duren. Om met Carice van Houten te spreken, ik krijg een beetje een ‘houdt het dan nooit op?!’-gevoel. Laaange dagen, veeeeel warmte, weeeeeeinig activiteit. Kan niet wachten tot het weer afkoelt.

Ook een hekel aan hitte? Of vind jij het juist heerlijk? Praat mee op Facebook!

Voor mensen die wél van warmte houden: zo verbrand je extra calorieën in de zomer! >

Reageer op artikel:
‘Ik haat deze hitte!’
Sluiten