Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 27 aug 2016

‘Ik heb je in je kistje neergelegd, ik heb gedaan wat ik kon’

Als medewerker bij de politie maak je soms de meest heftige drama’s mee die zelfs de meest geharde politiedeskundige niet onberoerd laten. Forensisch rechercheur Judith van de politie Amsterdam verwoorde haar emoties op de meest prachtige manier. Respect.

Regelmatig lees ik in het nieuws korte, nare berichten, waarvan je weet dat het levens van mensen verwoest. Toch voelen die berichten als iets dat ver van mijn bed is. Je leest het, denkt ‘hè, wat vreselijk en naar’ en gaat door met je leven.

Baby gevonden

Deze keer is dat anders. De baby die onlangs bij de Sloterplas gevonden is, werd onder andere door forensische rechercheur Judith onderzocht. De emotie die zij en haar collega’s bij de vondst voelden was intenser dan anders, vertelt zij op de Facebook pagina van Politie Amsterdam. Ze schreef er een blog en gedicht over dat mij diep in mijn ziel raakt. Ze maakte tevens de foto van het kistje in het uitvaartcentrum.

Het gedicht begint heel dichtbij haar eigen emotie die zij voelt op het moment dat voor het overleden baby’tje zorgt:


Ik heb je gekleed
Ik heb je gewiegd
Ik heb voor je gezongen
Ik heb je in je kistje neergelegd
Ik heb gedaan wat ik kon

‘Nu is het tijd om afscheid te nemen’ vertelt ze in de blog. ‘Op 29 augustus word je begraven.’ Ze hoopt stilletjes dat de moeder zich nog zal melden. ‘Want al draag ik je mee in mijn hart, jouw moeder heeft jou ónder haar hart gedragen. Zij zou degene moeten zijn die jou voor de laatste keer in haar armen naar je rustplaats brengt.’

Ze eindigt de blog met het gedicht dat zich tot de moeder richt:

Moeder,
Ik heb hem gekleed
Ik heb hem gewiegd
Ik heb voor hem gezongen
Ik heb hem in zijn kistje neergelegd
Ik heb gedaan voor hem wat ik kon,
hopende dat hij nu in een mooie wereld is
Ik neem afscheid van je kindje

Rust zacht mooi klein jongetje

Judith

Lees de hele blog hier:

Bedankt Judith, voor het geven van een diepe emotie aan de nieuwsberichten, die ik het liefst voor kennisgeving aanneem. Het doet me beseffen dat ik intens gelukkig moet zijn met het leven dat ik heb met mijn drie prachtige kinderen en elk kind verdient het om door de wereld omarmt te worden. Levend of niet levend.

Reageer op artikel:
‘Ik heb je in je kistje neergelegd, ik heb gedaan wat ik kon’
Sluiten