‘Ik heb je vandaag nodig’ is dé zin die alle moeders (vaker) zouden moeten durven uitspreken

Ouders ben je samen. Dat betekent dat je elkaar nodig hebt, door dik en dun. Nikki Pennington is moeder van drie kinderen en schreef een prachtig bericht aan haar man op Facebook, waarin ze laat blijken dat ze hem deze keer echt even heel hard nodig heeft.

Ik heb je nodig

‘Ik heb je vandaag nodig’, begint ze haar bericht. ‘Dat is wat ik vanmorgen tegen mijn man zei.’ Daarna vertelt Nikki dat het iets is dat ze niet vaak heeft gezegd in de dertien jaar dat ze samen is met haar man. ‘Hij kon in mijn stem horen dat er iets aan de hand was. Hij stopte meteen met waar hij mee bezig was.’

Nikki zegt dat ze soms het gevoel heeft dat het gewicht van de wereld op haar schouders leunt. ‘Ik heb hem nodig om mezelf weer bij elkaar te rapen als ik denk dat ik breek. Ik heb hem naast me nodig als ik het gevoel heb dat ik meer moet doen dan ik aankan.

Beste vriend en vader

Hij is degene bij wie ik elke dag thuiskom en waar ik mee in slaap val. Ik heb hem nodig voor de kleine dingen en de struggles. Ik heb hem nodig tijdens ups en downs. De diepste dalen en de hoogste toppen. Ik heb hem nodig als mijn beste vriend, de vader van mijn kinderen en degene die bergen verzet om mij te zien lachen. Vandaag heb ik hem gezegd dat ik hem nodig heb. Niet alleen om eventjes over mijn dag te praten, maar altijd. Dag in, dag uit.’

 

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D1248433055300571%26id%3D623819381095278&width=500″ width=”500″ height=”658″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”></iframe>

Haar berichtje krijgt inmiddels snel likes en veel reacties van andere moeders, die zich helemaal in haar tekst kunnen vinden. Bij haar berichtje plaatste ze een foto van haar man die samen met hun zoontje een puzzel legt.

Amen. We hebben die mannen nodig. Dus schroom niet en zeg het hem. Ouders ben je samen.

Deze vader maakt grappige en superherkenbare strips over het vaderschap

Reageer op artikel:
‘Ik heb je vandaag nodig’ is dé zin die alle moeders (vaker) zouden moeten durven uitspreken
Sluiten