‘Ik maak een diepe buiging voor de manier waarop jullie hem de kwaliteit van leven leren’

Afgelopen week werd Phileine midden geraakt door de vechtlust van Nick, vader van een hartpatiëntje. Reden voor Phileine om hem een brief te schrijven.

Dag lieve Nick,

Even een paar kilometer rennen.
Stelt niks voor.
Paar keer trainen, beentjes even opwarmen en gaan.
Dat het gedeeltelijk door het mulle zand van ‘s Neerlands bekendste strand zal zijn nemen we maar even op de koop toe.
Welke man wil er nou niet op volle snelheid over het circuit? Nu alleen even zonder Pk’s. Helemaal op eigen kracht.

Powerrrrr

Nou ja, op eigen kracht. Er zit in jou natuurlijk wel degelijk een motor. Een motor die jou alles kan laten doen.
Een motor die jou de hoogste berg op duwt en het diepste dal door trekt. Een motor die jou al ruim acht jaar iedere dag laat vechten.

Duuk heet hij. Acht jaar geleden geboren als gevolg van de liefde tussen jou en die geweldige vrouw. Rozengeur en maneschijn. Meteen op een blauwe wolk. Voortaan was jij niet meer gewoon Nick. Jij was Nick, de vader van Duuk.
Nick, de vader van dat heerlijke spierwitte koppie. Nick, de vader van dat ventje met die grote lach. Nick, de vader van een hartpatiënt.

K1

Al snel na de geboorte van Duuk bleek dat hij ernstige afwijkingen aan zijn hart had. Er volgden vele operaties, vele vele momenten van angst en onzekerheid. Vele momenten waarop jij even helemaal niet de vader van Duuk was maar een K1 fighter midden in gevecht. In het gevecht tegen de ziekte die jouw zoon eronder probeerde te krijgen. De ziekte die zo’n groot gevaar vormde voor jouw evenbeeld. De ziekte die elke minuut van de dag in zijn lijf en leven aanwezig is.

De energie die jij en je gezin verspreiden is enorm. Tegenwind? Gewoon terug blazen!

Maar jij en Michelle pakten dit gevecht ongelooflijk mooi aan. Want dat Duuk een hartpatiënt is, is waar. Maar dat wil niet zeggen dat Duuk als een patiënt zijn leven leidt. Of dat jullie hem ervan weerhouden alles eruit te halen wat erin zit. Dus wordt er volop geleefd. De energie die jij en je gezin verspreiden is enorm.
Tegenwind? Gewoon terug blazen!

Gewoon

Gewoon. Want dat is hoe jullie ook met Duuk om gaan. Gewoon.
Hij is gewoon een heel gewoon kind dat toevallig ook hartpatiënt is. Ik maak een diepe buiging voor de manier waarop jullie hem de kwaliteit van leven leren. Ik ken niemand anders die het leven met zoveel gretigheid opslokt.

En die gretigheid zet je niet alleen in voor jezelf of je eigen gezin. Die energie deel je dolgraag om meer aandacht en onderzoek voor hartpatientjes te genereren. Alsof jullie leven niet al uitdagend genoeg is wil jij de wereld kenbaar maken dat er nog zoveel verbeterd kan worden, moét worden! Zodat zwangere vrouwen zoals ik voldoende onderzoek krijgen om te voorkomen dat wij straks een zelfde traject als jij door moeten. Maar ook om te voorkomen dat hartpatiëntjes hun hele jeugd aan zich voorbij zien trekken zonder daar actief deel van uit te kunnen maken.

Kind zijn is hart nodig

Jij geeft al je energie om te zorgen dat toekomstige hartpatiëntjes met meer energie in hùn leven kunnen staan. Of beter gezegd; door hun leven kunnen rennen. ‘Want kind zijn is hart nodig!’

Lieve Nick. Lieve, moedige, blije, vrolijke Nick. Heel veel succes zondag samen met Duuk, dat kleine, kwetsbare baby’tje van toen dat nu samen met jou over de finishlijn rent. Lachend en stralend met je snoet in de wind. En als dat tegenwind is… gewoon terug blazen!

Liefs,

Phileine.

ps. Aanstaande zondag is de gesponsorde HARTloop waar Nick en Duuk aan meedoen. Er is nog een klein bedrag nodig om de doelstelling van de stichting te bereiken. Mocht je een kleine donatie met een groot gevolg willen doen, dat kan op Alvarum.com/nickenduuk.

Wil je reageren op de brief van Phileine? Dat kan via Facebook.

Vorige week schreef Phileine over haar kleine nachtbraker: ‘Ik vertel je dat je echt nooit, nooit, nooit meer uit je bed mag komen in de nacht.’

Reageer op artikel:
‘Ik maak een diepe buiging voor de manier waarop jullie hem de kwaliteit van leven leren’
Sluiten