‘Ik maak het uit. Neem de tijd om je spullen bij elkaar te zoeken’

Phileine schrijft brieven, aan mensen of types of een groep. Dit keer schrijft ze aan een iemand die ze liever kwijt dan rijk is.

Hoi,

Je bent er nog. Ik had verwacht dat je al wel vertrokken zou zijn inmiddels. Ik had het niet alleen verwacht, ik had het ook gehoopt. Ik vind je namelijk niet zo leuk.

Ik heb je nooit uitgenodigd. Ik heb je nooit ‘geliked’. En ik heb al helemaal nooit gevraagd of je wilde blijven.

Je bent ook nogal een hardnekkig typetje

Je vindt jezelf behoorlijk belangrijk. Je doet soms alsof ik je nodig heb. Voor als t ooit eens wat minder gaat allemaal. Weet je, in het begin viel het me niet eens op dat je was komen aanwaaien. Ik was veel te druk met mijn nieuwe baby. Verliefd op zijn mooie snoetje, verliefd op zijn heerlijke krullen, verliefd op hoe perfect hij rook.

En jij was daar gewoon ineens mijn leven in geslopen

Ik zag je ineens in de spiegel staan, of nou ja, eigenlijk zitten. Zo rond mijn middel… ‘Vetrandje mag best’ riep mijn man vrolijk toen hij achter mij stond. Vetrandje mag best?

Ik ben nooit broodmager geweest, maar dat mijn man jou nog liefdevol een vetrandje noemt… Jij hebt eigenlijk niks meer met een randje te maken. Je bent meer een soort vleesgeworden stootbumper. Als ik ergens binnen kom ben jij er altijd eerder en ik ben daar een beetje klaar mee.

Ik weet dat we in een tijd leven dat ik jou erbij moet accepteren

Je bent er nou eenmaal. Kijk naar je mooie kinderen, hoor ik dan zeggen. Ik kijk dolgraag naar mijn mooie kinderen. Maar ik kijk ook graag even naar de toekomst. Het gaat echt weer een keer zomer worden en dan wil ik graag nog eens mijn oude bikini uit de kast halen. En dat ik die dan aan doe zonder dat jij daar overdreven om aandacht vragend overheen gaat hangen.

Dus het spijt me, lief ‘vetrandje’. Ik maak het uit. Neem je tijd om al je spullen bij elkaar te zoeken en ik zet je echt niet meteen vandaag op straat, maar over een paar weken wil ik je niet meer zien.

Dag.

Je ex, Phileine

Lees ook deze brief. De tranen biggelden over onze wangen toen we hem van onze Phileine ontvingen. Het leven kan zó oneerlijk zijn… >

Reageer op artikel:
‘Ik maak het uit. Neem de tijd om je spullen bij elkaar te zoeken’
Sluiten