Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 14 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Kelly Clarkson geeft eerlijk toe: ‘Ik sla mijn kinderen soms’

Kelly Clarkson (je weet wel, die ene van Since you’ve been góóóne) heeft nooit echt een geheim gemaakt van haar privéleven. Zo vertelde ze onlangs in een radiointerview dat ze haar dochter River (3) en zoon Remington (21 maanden) soms een tik verkoopt. 

Tik

‘Veel ouders zijn niet per se voor slaan, maar ik sta daar niet boven. Ik bedoel niet dat ik haar hard sla, maar gewoon een tik. Mijn ouders deden dat soms ook bij mij en ik doe het prima in het leven en voel me er niet rot over. Ik doe het zelf nu ook’, zegt Kelly eerlijk.

Karakter

Omdat ze weet dat er veel ouders zijn die daar toch echt anders over denken, probeert ze het zo min mogelijk in het openbaar te doen. ‘Ik waarschuw River dat ik haar op haar billen sla als ze ergens niet mee ophoudt. Ik ben zelf een volgroeid individu met een hoop karakter dus ik geloof dat het prima is.’

Negatieve relatie

Het is dapper dat de zangeres dit toegeeft – zeker nu onderzoek na onderzoek aantoont dat kinderen slaan niet helpt. Het zou hun gedrag juist verergeren en op de lange termijn leiden tot anti-sociale kinderen, een negatieve relatie tussen ouder en kind en een laag zelfbeeld.

Toch is Kelly in de Verenigde Staten niet de enige die niet terugdeinst voor een ‘corrigerende tik’. Uit onderzoek van de Huffington Post bleek dat zeventig procent van de ondervraagden fysiek straffen acceptabel vindt.

Wat vind jij: heeft Kelly gelijk of is bij wijze van straf een tik uitdelen inmiddels echt achterhaald?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Redbookmag

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme