Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 21 jul 2016

‘Ik wil geen warm eten! Ik wil brood’ 3 tips om je te helpen

De meeste ouders kennen deze fase wel. De warme maaltijd gaat er gewoon even niet zo lekker in en het minivolk zit met een lang gezicht aan tafel. En wat dan? Want dan iedere avond brood is natuurlijk geen oplossing.

Wie weet heb je iets aan deze 3 tips:

[STAP stap=”1″]

Koud & knapperig

Kinderen zijn – in bepaalde leeftijdsfases – heel gevoelig voor de structuur en substantie van dat wat ze eten. En voor heel veel kinderen geldt, groenten gaan er rauw vaak een heel stuk makkelijker in. Wat je zo af en toe zou kunnen proberen is om de maaltijd die je in gedachte had te serveren maar dan met de ingrediënten los van elkaar en koud/rauw daar waar kan. Een pasta met groentesaus bijvoorbeeld kan je ook prima serveren zoals op het plaatje! (semi) Koud en knapperig dus. Het heeft niet zoveel met een culinaire opvoeding te maken, maar hé, als die groenten er weer in zitten dan is het ook wel fijn toch!

[STAP stap=”2″]

Mix & Match

Hij kwam al eerder voorbij maar kinderen vinden het vaak heel leuk om zelf te mixen en matchen. Zet de ingrediënten in losse bakjes op tafel en laat ze zelf hun bordje samen stellen. Het geeft ze iets te doen, ze hebben het gevoel in controle te zijn en het leidt vaak af van hun ‘lust ik niet’ gedachten.

[STAP stap=”3″]

Maak heldere afspraken en stick to it

Doe wat bij je past. Maar heldere afspraken willen nog wel eens werken. Tenminste als je het een tijdje consequent volhoudt. Dit is wat we eten. Eet je het niet op? Fine, maar dan komt er ook geen boterham. Heb je wel goed gegeten? En nog steeds trek, prima.

Psst! Dit zijn 10 super makkelijke tips om je kinderen gezonder te laten eten >

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family. Neem eens een kijkje op Bluebelle of Easy Peasy Kids.

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
‘Ik wil geen warm eten! Ik wil brood’ 3 tips om je te helpen
Sluiten