Sophie Nortier
Sophie Nortier Work & Life 27 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Yay! Je kunt nu bij Ikea je oude meubels inruilen

Wat een feest! Je kunt nu bij Ikea je meubels recyclen via hun nieuwe Meubel inruilservice.

Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van hun rol in weg naar een duurzamere wereld. Zo ook Ikea. Zij hebben nu namelijk hun nieuwe Meubel inruilservice gelanceerd en daar zijn wij erg blij mee!

Een tweede leven

Er zijn namelijk ontzettend veel meubels die worden afgedankt omdat mensen toe zijn aan iets nieuws. Maar het probleem is dat die meubels dus eigenlijk nog jaren mee zouden kunnen. Daarom wil Ikea er nu voor zorgen dat hun meubels een tweede leven kunnen krijgen.

Zijn je meubels nog in goede staat? Dan kun je ze met de inruilservice terugverkopen aan Ikea voor zo’n dertig tot vijftig procent van de originele prijs. De tegoedbon die je krijgt is onbeperkt geldig omdat ze ervoor willen zorgen dat je een weloverwogen keuze maakt wanneer je nieuwe meubels koopt. Zo proberen ze impulsaankopen tegen te gaan.

Wat ze doen met jouw oude meubels? Die bieden ze te koop aan in de welbekende Koopjeshoek in de winkels. Ze pakken hier overigens geen marge op, want ze staan gewoon weer te koop voor het zelfde bedrag als wat ze er jou voor hebben gegeven.

Change of scenery

Dus ben jij klaar met je oude meubels, maar is het zonde om ze weg te doen? Dan is dit de ideale manier om je interieur weer eens te updaten. Grote kans ook dat je in die koopjeshoek weer gave nieuwe meubels en accessoires vindt voor een klein prijsje.

Lang leve de circulaire economie!

Hoe werkt het?

Je kunt op de site van Ikea aangeven welke meubels je wilt inruilen en wat de staat er van is. Op basis van die informatie krijg je een vrijblijvend prijsvoorstel. Klopt de staat van de meubels inderdaad wanneer je deze komt inleveren? Dan krijg je een tegoedbon.

Check hier de campagnevideo:

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Yay! Je kunt nu bij Ikea je oude meubels inruilen
Sluiten