Susan Dalstra
Susan Dalstra Eten 19 feb 2018

Goed nieuws voor vegetariërs: Ikea komt met een vegan hotdog

Zweedse gehaktballetjes of een hotdog eten is eigenlijk de helft van de lol van een tripje naar Ikea. Nu kunnen de veganisten onder ons eindelijk deelnemen in dat plezier. 

Betere wereld

Al eerder kwam de Zweedse meubelgigant met vegetarische gehaktballetjes. Michael la Cour, de opperbaas van de Ikea-restaurants, ziet het als hun verantwoordelijkheid om eten aan te bieden dat bijdraagt aan een betere wereld. Het werd dus hoog tijd voor een veganistische hotdog. De hotdog is eerst alleen nog verkrijgbaar in de winkel in Malmö, maar kun je komende zomer in alle Europese filialen krijgen.

Op Instagram regent het al positieve reacties. ‘Yes, ik ben erbij!’, schrijft iemand. Ook zijn er veel Amerikaanse vegans die niet kunnen wachten tot de hotdog ook daar z’n entree maakt.

Ready for some tasty news? IKEA Food is testing a Veggie hot dog in the IKEA Malmö store in Sweden! If you’re around, try it and tell us what you think of it. Adding a Veggie hot dog to the IKEA Bistro range is part of our ambitions to include more plant-based ingredients in our food offer. The final version of the Veggie hot dog will be available at IKEA stores in Europe from August 2018. #veggiehotdog #ikeafood

Een bericht gedeeld door IKEA Food Services AB (@ikeafoodservices) op

The Independent

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor vegetariërs: Ikea komt met een vegan hotdog
Sluiten