Redactie
Redactie Kids 12 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze hilarische illustraties laten precies zien hoe de zwangerschap NIET in elkaar steekt

Herinner jij ze nog, die cartoon plaatjes over het menselijk lichaam in je biologie lesboek van vroeger? Ze waren alles behalve realistisch. En stiekem ook enorm grappig. Nou, als je wilt lachen, kun je je hart ophalen bij de volgende illustraties. Want je leert precies helemaal NIKS van hoe een kind word geboren.

De zwangerschap is om te lachen

Zwangerschapsboeken move over, het boek ‘The Story of Life’ van Chris (Simpsons artist) wil je op je nachtkastje hebben liggen. Hij is er namelijk in geslaagd om de zwangerschap –  die niet altijd om te lachen is – in een humoristisch jasje te steken. Dat is knap, want zeker tijdens het eerste trimester of de laatste loodjes is zwanger zijn niet altijd genieten.

Op de vraag waar baby’s vandaan komen en hoe het leven ontstaat, krijg je in het boek heel duidelijk antwoord. Zo duidelijk en zo simpel dat je het nog bijna zou gaan geloven ook. Bijna, want het zou toch pijnlijk zijn als een baby die in je buik zit ook daadwerkelijk zou zitten waardoor zijn benen jouw knieën aantikken. Dat ziet er alles behalve gemakkelijk uit als je het ons vraagt.

Volledig viral

Deze manier van tekenen en een boodschap overbrengen zijn heel typerend voor de stijl waarin Chris zijn werk maakt. In dit boek probeert hij op humoristische, absurdistische wijze het proces van de bevruchting van het eitje tot de geboorte vast te leggen in simpele cartoons. Met daarbij de nodige uitleg. Vooral één specifiek beeld ging volledig viral na de lancering van zijn boek. Die van een vrouw die op haar hurken een baby ter wereld.

Ook al is kinderen krijgen natuurlijk een serieuze zaak, dit soort humor breekt toch wel lekker je week. Dus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze hilarische illustraties laten precies zien hoe de zwangerschap NIET in elkaar steekt
Sluiten