Redactie
Redactie Kids 23 jul 2019

Ilse: ‘Wees potdikkeme een beetje dankbaar dat dat zoetjes sabbelende kind niet het hele vliegtuig bij elkaar krijst’

Ik vind openbaar voeden altijd een beetje ongemakkelijk. Ik bedoel, het zijn toch mijn borsten, die daar zichtbaar zijn voor mijn omgeving. Het kan dan nog zo natuurlijk zijn, ik doe het zelf het liefste in een verborgen hoekje onder een doek, zonder pottenkijkers. Al is die doek nooit echt een succes geweest, trouwens. De Koningin is veel te nieuwsgierig en tegenwoordig neemt ze bovendien complete yogahoudingen aan op mijn schoot, met mijn tepel nog in haar mond…

Doe maar lekker onder een dekentje

Ik kan het op zich ook wel waarderen als andere moeders hun best doen de boel een beetje te bedekken. Maar mocht er het toch gebeuren dat een andere moeder midden op een terras in volle glorie gaat zitten voeden, dan ga ik daar geen aanstoot aan nemen. Ik ben volwassen genoeg om dat intern op te lossen.

Dat niet iedereen over dat zelfregulerend vermogen beschikt, blijkt wel uit een recente tweet van KLM, die moeders verzoekt zich te bedekken tijdens het voeden zodat anderen daar geen aanstoot aan hoeven te nemen. Nogmaals, ik ben ‘team discreet’, maar het eerste wat ik dacht bij het lezen van deze tweet was: ‘Hoe kan je in hemelsnaam níet discreet voeden in een vliegtuig?’

Dit vind je misschien ook interessant: KLM’s statement over borstvoeding leidt tot veel ophef

Van alle openbare plaatsen waar ik heb gevoed, bood het vliegtuig mij namelijk verreweg de meeste privacy. Ingeklemd tussen twee stoelen, een raam en mijn eigen handbagage, heeft echt niemand ook maar iets van mijn borstjes kunnen zien. Zelfs al zit je midden in een rij of aan het gangpad: zolang je gewoon je shirt aan houdt is de enige persoon in het vliegtuig die misschien niet aan een stukje blote borst ontkomt, de persoon direct naast je, aan de kant waar je voedt.

De overige reizigers? Die passerende toiletganger: die kan gewoon rustig doorlopen, die hoeft niet te kijken. Alle andere passagiers zullen over hun stoel heen moeten klimmen, hun nek moeten draaien, hun blik moeten fixeren om ook maar iets van je blote borst te zien te krijgen. Ik geloof dat ik een voedende vrouw dan toch een stuk minder aanstootgevend vindt dan een perverse medepassagier die daadwerkelijk zijn best doet om een glimp van die onbedekte borst op te vangen…

Ik vlieg niet vaak, dus wellicht is mijn beeld iets te naïef, maar volgens mij moet je als vrouw echt gruwelijk creatief zijn om al voedende je borsten aan het hele vliegtuig te laten zien. Ik kan eigenlijk maar één manier bedenken waarop je níet discreet kan voeden in een vliegtuig, en dat is wanneer je topless met kind aan de tiet door het gangpad marcheert. Dat is dan inderdaad een beetje ongepast en dat zou dan wellicht een goed moment zijn om een vrouw even te verzoeken zich wat te bedekken.

In alle andere situaties zou ik zeggen: deal with it. Leer je emoties reguleren en als je dat niet kan zet je maar lekker een slaapmasker op. En wees potdikkeme een beetje dankbaar dat dat zoetjes sabbelende kind niet het hele vliegtuig bij elkaar krijst…

 

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Ilse: ‘Wees potdikkeme een beetje dankbaar dat dat zoetjes sabbelende kind niet het hele vliegtuig bij elkaar krijst’
Sluiten