Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 16 jun 2017

Imaginary friends zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen en dit zijn de redenen

Laten we eerlijk zijn; kinderen zijn af en toe een tikkie weird. Als je je kind tegen zichzelf hoort praten in verschillende stemmetjes kún je je afvragen of je misschien iets verkeerd hebt gedaan als ouder 😉 Niet doen hoor, want hoogstwaarschijnlijk heeft je kind gewoon een onzichtbaar vriendje en daar is niks geks aan. Integendeel, want imaginary friends hebben juist een heleboel voordelen voor je kind.

Creatiever dan gemiddeld

Allereerst zijn imaginary friends hét bewijs dat je kind een creatief genie in ontwikkeling is. Om deze vriendjes te bedenken is er een heleboel fantasie nodig en hoe eerder je kind die ontwikkelt, hoe meer profijt-ie daar op latere leeftijd van heeft. Ontwikkelingspsycholoog Majorie Taylor, die hier onder andere onderzoek naar heeft gedaan, beaamt dit. ‘Het maakt niet uit hoe lang kinderen hun onzichtbare vriendje hebben, als ze er een kunnen bedenken zijn ze al creatiever dan een gemiddeld mens.’

LEES OOK: Ouders, laat je kind meer risico lopen tijdens het spelen

Grotere woordenschat

Naast dat kinderen met een imaginary friend supercreatief zijn, hebben ze ook nog eens een grotere woordenschat. We weten niet of je hier nu per se blij mee moet zijn, maar laten we het als iets positiefs beschouwen. Het praten tegen hun verzonnen vriendjes zorgt ervoor dat ze kunnen oefenen met hun praatskills en ook beter zijn in het voeren van een gesprek.

Volgens onderzoekers van de La Trobe universiteit in Australië gebruiken kinderen met een onzichtbaar vriendje meer complexe zinsconstructies en zijn ze zelfverzekerder in dagelijkse situaties.

Beter vermaken

Niet alleen voor kids zijn er een hoop voordelen, ook de ouders van kinderen met onzichtbare vriendjes mogen in hun handjes knijpen. Kinderen die geen broertjes en/of zusjes hebben maar wél een onzichtbaar vriendje zijn beter in staat zichzelf te vermaken. Daardoor kun jij meer dingen van die eeuwige to-do lijst afvinken zonder dat je kind de hele dag aan je benen hangt. Niet meer verjagen dus, die imaginary friends.

Constant spelen met je kinderen? Dat blijkt dus ook helemaal niet zo goed voor ze te zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Purewow.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Imaginary friends zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen en dit zijn de redenen
Sluiten