Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 7 nov 2018

4 kleine veranderingen die een grote impact op je energielevel hebben

Soms gaat het leven zo snel dat het voelt alsof het aan ons voorbij schiet. Alles gaat zo gehaast, je vergeet haast nog bij de dingen stil te staan. Als je hier over na gaat denken, kan je er best een beetje moe van worden.

Er zijn 4 simpele en kleine toepassingen die hier verandering in aan kunnen brengen. Met deze simpele dagelijkse veranderingen, ga jij vervolgens een stuk energieker door het leven!

1. Ontbijt aan tafel

Ontbijt niet onderweg, in de auto, in de trein of terwijl je haastig loopt. En nee, ook niet aan je bureautafel. Neem voor het ontbijt heel even thuis rustig de tijd voor. Als je erover nadenkt zijn die 5 minuten ontbijten vast niet te veel gevraagd.

In deze korte tijd kan je proeven, genieten en daarbij rust ervaren. In deze korte tijd voed je je lichaam wat dagelijks zo hard voor jou werkt. Vind je dit teveel gedoe? Zet dan in ieder geval een kopje thee of koffie voor jezelf, en drink deze dan ook echt even in alle rust en waardering op.

5 tips om met meer energie de dag door te komen

2. Schermen schoonmaken

Wanneer we opstaan grijpen we vrijwel direct naar een scherm: onze telefoon. Op dit toestel alleen al kijken wij vaak meerdere uren op een dag. Daarnaast zijn er nog andere vele schermen zoals die van je laptop of televisie.

De ogen worden urenlang blootgesteld aan het kunstmatige licht, wat ook nog eens veel vlekken kent (als ik vanuit mezelf spreek tenminste). Vieze vetvlekken, vegen, of zelfs barsten op je scherm waar je dwars doorheen kijkt. Toch zul je een verschil merken wanneer de schermen schoon (of heel) zijn. Gun je ogen dit.

7x zo zorg je voor meer me-time in je hectische leven

3. Off-time instellen

Moeders zijn vaak de hele dag gehaast. Wanneer de kinderen op bed liggen is er eindelijk pas een stukje rust. Dit gebruiken we vaak om nog even door de telefoon te scrollen of televisie te kijken.

Daarnaast moet je ook nog reageren op appjes van vriendinnen. We verstaan dit onder ‘rust’, maar eigenlijk zijn we nog steeds bezig.

Off-time kan je beter verplaatsen onder de categorie: in bad met thee, het lezen van je favoriete boek, of een goed en gezellig gesprek met je partner. Deze dingen zijn vaak veel rustgevender dan chatten, scrollen en kijken.

5 tips om je energie een boost te geven (zo kom je uit die middagdip)

4. Vier slapen

Er is niks zo fijn als naar bed gaan met een voldaan gevoel. We stappen vaak uitgeput en al ons bed in, en staan daardoor niet stil bij onze dagelijkse overwinningen. Terwijl er iedere dag wel iets moois in ons leven gebeurt.

Je ziet dit wellicht niet 1-2-3, maar toch schuilt er iets fijns in iedere dag. Zoals dat lieve kusje van jouw partner, de wisselende tandjes van jouw dochter, de blije baas, de fijne collega, het mooie weer of het lekkere toetje. Wees dankbaar voor de kleine dingen, dan zul je zien dat je opstaat en automatisch blijer wordt van alles in het leven.

Slecht geslapen? 6 (bewezen) manieren om je energie te boosten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 kleine veranderingen die een grote impact op je energielevel hebben
Sluiten