Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Beauty 2 oktober 2015

In 20 dagen meer in balans en een gavere huid

Fammes Muriel is er klaar mee. Als iemand vraagt ‘hoe gaat het?’ is haar antwoord steevast ‘ja, druk!’. Het continue gevoel van stress, geen tijd voor zichzelf en altijd haasten tekent zich af in zowel het innerlijk als het uiterlijk. Een laag energiepeil en een vermoeide en onzuivere huid als gevolg. Dat moet anders!

Doe mee aan de challenge

Ik schets zomaar even een ochtend in mijn huis. Neem deze maandagochtend. De wekker gaat om 06.30. Ik spring uit bed (waar twee kinderen en een man liggen (what happened?), maak snel ontbijt klaar, laat de hond uit en zet het koffieapparaat aan. Zes lunchboxen worden gevuld. Ik zoek drie sets kleding uit en zet thee en ontbijt klaar voor de man. Tussendoor post ik de eerste blog op Facebook, om kwart voor acht dirigeer ik drie kinderen richting de deur (nog snel tandenpoetsen en haren kammen). Wat heb ik niet gedaan? Gedoucht, mijn gezicht gereinigd en crème op gedaan, niet opgemaakt en niet gegeten. Ik fiets met drie kinderen in de bakfiets naar twee scholen en drop ze snel in de klassen en fiets terug naar huis en duik achter mijn computer om te gaan werken…

En ik merk dat ik dit niet volhoud. Mijn leven is niet meer in balans. Ik voel me er niet fijn bij, ben een minder leuke moeder en zie er minder goed uit dan zou kunnen. Ik loop onverzorgder rond met een huid die duidelijk (over)vermoeid is. Bij mij uit zich dat in rode vlekjes in mijn gezicht en soms bij grote stress in puistjes. Zeker als het die tijd van de maand is. En als je er minder goed uitziet, heeft dat nog meer effect op hoe je je voelt. Het is geen rocketscience. Met maar een paar aanpassingen en momenten van aandacht voor mezelf kan er een hoop onrust verholpen worden.

De Gave Huid Challenge

Op uitnodiging van Vichy Normaderm ga ik twintig dagen lang aan de slag om mijn huid te verbeteren door de gespecialiseerde producten van Normaderm te gebruiken, maar vooral ook door mijn leven te verbeteren, met als pijler meer aandacht voor mezelf. Ik grijp deze kans dus meteen aan om er een totaalpakketje van te maken, want een gezonde huid komt ook van binnenuit. Meer tijd om voor mezelf te zorgen, hallelujah! Dat betekent letten op voeding, verzorging, maar zeker ook rust inbouwen en tijd inruimen. Uiteindelijk ligt het probleem bij mezelf. Tijd neem ik nooit en plannen is niet mijn sterkste kant. De kinderen, het huishouden, werk, en zelfs de hond gaan voor, maar dat is een kwestie van prioriteit. Een confrontatie met mezelf dus.

Tips en adviezen

Een gave huid komt ook van binnenuit. Daarom gaat Muriel twintig dagen lang De Gave Huid Challenge aan. Een challenge waarbij ze wordt uitgedaagd alle tips voor een mooie, gave huid uit te voeren. Elke dag krijgt ze, met iedereen die zich aanmeldt voor de challenge, tips en suggesties in de vorm van een email of sms bericht. De adviezen zijn gebaseerd op het tegengaan van stress, een goed eetpatroon, lichaamsbeweging, hygiëne, lifestyle en de juiste crème. Blijf Famme volgen en lees mee op onder andere Facebook over de challenge.

Fammes Muriel gaat de challenge aan, bekijk haar video oproep hier >

Over Vichy

De producten van Vichy zijn kenmerkend door het Thermaal Bronwater uit de Franse plaats Vichy. Vol mineralen en spoorelementen die de huid herstellen en sterk maken tegen invloeden van binnen- en buitenaf. Normaderm, een productlijn van Vichy, richt zich speciaal op de onzuivere en vettere huid en voegt actieve ingrediënten toe die diep reinigend, kalmerend zijn en onzuiverheden aanpakken. En Normaderm is geschikt voor de gevoelige huid. Eén laatste belangrijk element bij de producten van Vichy: genieten. Want naast een efficiënte functie zijn fijne geuren en aangename texturen van groot belang bij het verzorgen van de huid.

Reageer op artikel:
In 20 dagen meer in balans en een gavere huid
Sluiten