Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 25 juni 2014

In de lunchbox: Couscous salade met dadel en lamsworstjes

Het is weer tijd voor een: ‘in de lunchtrommel’. Vaak staat er ’s avonds iets op tafel wat prima de volgende dag ook als koude lunch mee naar het werk of school kan. Bijvoorbeeld deze couscous salade met dadel, een biologisch lamsworstje en yoghurt-munt-honing dressing.

Als toetje twee stukjes rauwe chocolade. Vind je dat nét iets te heftig qua smaak? Dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan voor twee stukjes pure chocolade, het liefst een +70% cacaovariant om dat hier relatief minder suiker en andere toevoegingen in zit.

Nodig:

60 gram volkoren couscous
1 grote medjool dadel
1 el olijfolie
1 el citroensap
paar blaadjes munt
3 el turkse yoghurt
1 el honing
1 biologisch (lams)worstje
1 el ghee (of roomboter)
snufje zout & beetje peper
2 stukje rauwe of pure chocolade

Zo maak je het (de avond of dag van tevoren):

Als je de avond van te voren couscous eet, bewaar dan gewoon van alles een beetje in de koelkast tot de volgende ochtend.

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snijd de dadel in kleine stukjes. Hak de munt fijn. Braad de worst gaar in een eetlepel ghee of roomboter. Breng de couscous op smaak met olijfolie, citroensap wat zout & peper en de stukjes dadel. Meg de turksje yoghurt met de honing en munt. Doe alles in een lunchbox. Heb je geen lunchbox die koel blijft? Wikkel er dan aluminium overheen en zet ‘m als het even kan koel.

Reageer op artikel:
In de lunchbox: Couscous salade met dadel en lamsworstjes
Sluiten