In de lunchbox: rijstbrood met geitensmeerkaas

Jummy!

Culinair

Ook als je super weinig tijd hebt, kun je gemakkelijk een lunchbox maken met een voedzame inhoud. Bijvoorbeeld door te variëren met verschillende soorten brood. Dit keer hebben we gekozen voor stevig, dik, rijstbrood met geitensmeerkaas. Het brood plakt een beetje en heeft een zoete smaak. Veel kinderen vinden het superlekker en het is een stuk voedzamer dan witte bolletjes, maisbrood of andere kinderfavorieten. We kiezen voor geitensmeerkaas, omdat deze vaak een stuk minder E-nummers, zout, suiker & andere onnatuurlijke toevoegingen bevat.

Nodig

1 ei: hardgekookt
2 kleine rijpe abrikozen
grote handvol superfood zadenmix
2 sneeen rijstbrood
geitensmeerkaas

Bereiden

Kook het ei en laat ‘m in de schil in de lunchbox. Hierdoor voorkom je dat het ei gaat verkleuren. Was de abrikozen. De superfood-zadenmix kun je zo kopen of zelf maken van moerbeien, cranberries, pompoenpitten, zonnebloempitten, goji’s. Doe alles in de lunchbox.

Maak ook, speciaal voor het WK, dit oranje lunchtrommeltje >