In deze 4 stappen ben je volledig ontspannen na een hectische dag

Als er iets is waar we meer van willen, dan is het tijd voor onszelf. Het hoeft niet veel te zijn. Met een stel (jonge) kinderen thuis rond lopend, eh, rennend, zijn 15 vrije minuten goud waard. Soms moet je die me-time gewoon pakken en een avondje voor jezelf creëren. Waar kan dat beter dan in je eigen badkamer? Met dit stappenplan ben je in een handomdraai helemaal ontspannen.

Je hoeft namelijk écht niet naar een wellness centrum om ultiem te relaxen. Ten minste, als je het op deze manier aanpakt:

1. Creëer een ontspannen sfeer

Tijd voor jezelf begint allemaal bij een ontspannen sfeer. Laat dat felle licht in je badkamer uit en steek in plaats daarvan fijn veel kaarsen aan. Om het geheel nog relaxter te maken kun je geurstokjes neerzetten of in een lekkere geurkaars investeren. Zet je favoriete muzieklijst aan en ontspannen maar!

2. Regel het met de kinderen

Je kunt niet relaxen als je kinderen om de haverklap voor de badkamerdeur staan te jengelen wanneer je nou eens klaar bent. Er zijn twee manieren om dit op te lossen: 1) plan je relaxavondje als ze op bed liggen, of 2) maak afspraken voor zover dat kan. Zeg je kinderen bijvoorbeeld dat ze alleen bij hoge nood naar de badkamer mogen komen, en dat ze ruzies eerst samen moeten proberen op te lossen. Je kunt natuurlijk altijd hun favoriete film of serie opzetten. Waar zouden we zijn zonder Netflix en Nickelodeon?

3. Pas het Hammam-ritueel toe

De hammam is een van de oudste reinigingstradities ter wereld, en is bedoeld om niet alleen je lichaam maar ook je geest te reinigen. In de vernieuwde collectie van Rituals – The Ritual of Hammam – vind je alle producten die je voor dit ritueel kunt gebruiken. Van een goede scrub handschoen tot de lekkerste douchegels met een krachtige geur van rozemarijn en eucalyptus.

Het Hammam ritueel begin je met een dun laagje black soap op je huid; hiermee reinig je de huid en zorg je dat hij zijdezacht wordt. Hierna scrub je jezelf met de hot scrub, bestaande uit olie en zeezout. Daar verwijder je de dode huidcellen mee en stimuleer je de doorbloeding van je huid waardoor je van top tot teen gaat stralen. Begin bij je voeten en werk zo naar de bovenkant van je lijf. Smeer je vochtige huid daarna in met de body mud van Rhassoul klei die je huid van top tot teen zuivert. Spoel dit van je lichaam met de schuimende douchegel. Tot slot beëindig je het ritueel met de heerlijk geurende en voedende bodycrème.

4. Investeer in lekkere handdoeken

Als je helemaal zen bent en je klaar bent om van de douche in bed te duiken is het fijn om je eerst af te drogen met een superzachte, grote handdoek à la die van een chique hotel. Je kunt ze vaak al voor een prikkie kopen en ze gaan jaren mee. Tip: Was je handdoek met wasverzachter en hang ‘m van tevoren over de verwarming voor extra zachtheid en warmte. Ook lekker een hammamdoek om jezelf in te wikkelen.

Je kunt de hele The Ritual of Hammam collectie hier bekijken.

In samenwerking met Rituals

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
In deze 4 stappen ben je volledig ontspannen na een hectische dag
Sluiten