Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Eropuit 28 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

In slaap gevallen moeder gered door medemoeder

Gwyneth Palthrow schreef er al eerder over, maar kreeg een bak ellende over zich heen. We moeten stoppen met de ‘Mommy Wars’ waarin moeders, al dan niet werkend, recht tegenover elkaar staan en elkaar afvallen in plaats van te steunen. Zo niet Tara Jean die wat ons betreft moeder van het jaar is met haar briljante actie.

We willen graag geloven dat ouders en moeders elkaar steunen door dik en dun, maar in werkelijkheid roddelen we erop los, maken andere moeders belachelijk. Werkend, niet werkend. Een goeie moeder, een slechte moeder? We kwamen het verhaal van Tara Jean tegen die met haar ene opmerking op Facebook de gehele ‘Mommy War’ eindigt.

Het verhaal

Tara Jean nam haar zoon en dochter mee naar een soort indoor Monkey Town om tijdens een regenachtig weekend de energie van de kids los te laten. Spelen in de ballenbak, trampoline springen en glijden van de glijbaan, dat soort fun. Terwijl ze achter haar kinderen aanzat in tunnels, doolhoven en glijbanen zag ze een moeder uit haar ooghoek. Diep in slaap…

De moeder lag voor pampus, compleet out. Terwijl haar kinderen aan het rondracen waren telde zij schaapjes in dromenland. Typisch ‘Mommy War’-gedrag zou zijn geweest om een foto te nemen en op Instagram te plaatsen of een #slechtemoeder tweet het internet op te slingeren. Zo niet Tara. Op haar Facebook was het volgende te lezen:

Vriendin van Tara en Babble-blogster pakte het berichtje op en plaatste het online. Geen sneer, geen boodschap. Gewoon support. Puur een ‘wij moeders begrijpen elkaar-moment.’

Tara Jean bij de indoor speeltuin

Toen de moeder wakker werd, kletsten ze wat. De moeder voelde zich wat gegeneerd, maar Tara Jean benadrukte dat het oké was.

Hulde aan Tara Jean! Voor het zorgen voor die kids, voor het niet hebben van een oordeel en het helpen van een mede moeder. Ik knoop het in mijn oren, want dit is toch echt de ultieme sister act van het jaar!

Lees meer over mommy wars in dit artikel: Mommy Wars: Zo absurd is het om andere ouders te veroordelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
In slaap gevallen moeder gered door medemoeder
Sluiten