Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Mind 6 sep 2016

Incasseren of terugkaatsen: deze lullige uitspraken kregen júllie voor je kiezen

Nee, je bent zeker niet de enige die stuitende opmerkingen naar haar hoofd geslingerd krijgt. Blijkbaar komen ze in groten getale, daarom delen we vanaf nu wekelijks een lijstje met de opvallendste (en oké, er mag ook zachtjes gelachen worden) exemplaren. Want gedeelde smart is halve smart.

Een terugblik op afgelopen week:

Dikke kop

Linda: ‘De kraamhulp komt voor het eerst binnen. Mijn man laat haar onwennig binnen, omdat ik net borstvoeding aan het geven ben en hij niet weet of ze daar bij kan zijn voor de kennismaking. In zijn onzekerheid zegt hij: ‘Kom binnen, mijn vrouw is net de baby aan het voeren’, waarop de kraamhulp direct zei: ‘Het is geen beest, dat heet voéden bij een baby!’ En toen ze mijn zoontje van net vijf dagen zag, zei ze: ‘Die heeft ook een dikke kop zeg’, terwijl we langer in het ziekenhuis moesten blijven omdat hij ondergewicht had. Fijn, zo’n kennismaking in je zwakste moment.’

Vierling

Maritha: ‘Mijn zus, slank als een dennetje na drie kids in drie jaar tijd, kreeg van de ‘rollade’ die naast haar woonde te horen: ‘Komt de vierde?’ En na haar ontkenning: ‘Echt wel.. Ik zie toch echt een bolletje!’ Vraagt m’n zus vervolgens poeslief: ‘Dan krijg jij zeker een vierling?’ Ze heeft haar nooit meer aangekeken.’

Veertig?

Kim: ‘Een vriendin zei tegen mij (ik was amper een week bevallen) dat ik wel veertig leek op een foto vlak na de bevalling. Ik was op dat moment 27 jaar en had door de hormonen erg veel eczeem. En bedankt! Ik kon haar wel wat aandoen op dat moment.’

[source id=”attachment_116083″ align=”none”][/source]

Iemand de wc gezien?

Mireille: ‘Mijn driejarige dochter: ‘Mama, waarom zie ik de wc niet meer als jij erop zit?’

Nog een baby

Anouk: ‘Ik was laatst in de speeltuin met mijn kindje van 1,5 jaar oud. Door hormoonproblemen val ik niet af en zit het ‘babygewicht’ er nog steeds aan. Komt er een kindje van vijf naar me toe en vraagt: ‘Krijg je nog een baby?’ Ik schaamde me zo dat ik uit schaamte maar ja heb gezegd.’

LEES OOK: Hilarische uitspraken van kinderen over hun zwangere moeder

De abortuskliniek

Linette: ‘Na 5/6 weken sliep onze zoon eindelijk door. Toen ik dat bij het bezoek aan het consultatiebureau tegen de kinderarts zei, kreeg ik als reactie: ‘Als u wilt dat u uw kindje ‘s ochtends dood aantreft, moet u het vooral niet wakker maken voor nachtvoeding. Maar het is uw keuze.’ Detail: de kinderarts had een paar maanden erna een nieuwe baan. Bij de abortuskliniek.’

Biggen

Petra: ‘Vier weken geleden was ik nog hoogzwanger, en zei een man bij de supermarkt: ‘Moet je alweer biggen?’

[source id=”attachment_116085″ align=”none”][/source]

Zei ze dat echt?

Sapphira: ‘Ik was net bevallen van een prachtige dochter die heel hard naast me lag te huilen, zegt de kraamverzorgster: ‘Geef haar maar even aan mij, ze wil gewoon niet bij jou zijn.’

LEES OOK: Onderzoek bewijst: kinderen zijn 800% vervelender als hun moeder in dezelfde kamer is>

Van wie is die?

Marieke: ‘Terwijl ik van de OK werd afgereden, vroeg de arts: ‘Ik zie dat u nog een zoon heeft, mevrouw. Daar zit wel een leeftijdsverschil tussen. Hebben ze wel dezelfde vader?’

Wat precies?

Wendy: ‘Eén maand na mijn miskraam aait er iemand over mijn buik en zegt: ‘Groeit goed, hè?’

Niet moeders mooiste

Aïsha: ‘Iemand zei: ‘Ja, je bent niet moeders mooiste, maar je hebt wel wat!’

Heb jij wel eens zo’n tactloze (of respectloze) uitspraak gehoord? Deel ‘m met ons!

Haha! 55 bloedirritante uitspraken van ouders (volgens onze kinderen) >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Incasseren of terugkaatsen: deze lullige uitspraken kregen júllie voor je kiezen
Sluiten