Yes voor inclusiviteit: Deze bruidswinkel geeft het goede voorbeeld met paspop in rolstoel
Terwijl ze ondertussen op het Barbie-hoofdkantoor er inmiddels ook achter zijn dat er wel wat variatie mag komen, zo wil deze bruidswinkel ook bijdragen aan meer diversiteit. In hun etalage is er namelijk sinds kort ruimte voor een nieuwe bijzondere paspop: in een rolstoel.
Etalage
Daarmee komen we gelijk bij het eerste puntje van aandacht, namelijk dat deze paspop eigenlijk niet zo bijzonder zou moeten zijn. Want geen enkele bruid is hetzelfde en dus zijn er ook veel bruiden die in een rolstoel trouwen. Des te belangrijker dat niemand zich buitengesloten voelt als het aankomt op iets dat heel toegankelijk zou moeten zijn: bruidsmode.
Dat is precies wat Beth Wilson ook opmerkte toen ze met haar tweet over deze bruidswinkel viral ging.
The new wedding shop in town has a wheelchair using mannequin and it shouldn’t be exciting but it’s the first time I’ve ever seen disability portrayed in a shop window. pic.twitter.com/N5sco2fLJf
— Beth Wilson (@doodlebeth) January 9, 2019
Niet alleen van Beth, maar door heel het land – of eigenlijk van over de hele wereld – ontvangt de bruidswinkel alle lof. En we doen daar graag een positief schepje bovenop, want het is ontzettend goed dat aan het onderwerp ‘inclusiviteit’ zoveel mogelijk aandacht wordt besteed.
Inclusiviteit
Wat dat precies inhoudt, inclusiviteit? Je hoort het misschien wel vaker voorbij komen als het gaan om emancipatie en gelijkheid en dat is precies waar het ook om gaat: dat geen enkele groep wordt buitengesloten en elke groep net zo belangrijk is. Volgens directeur van vrouwenorganisatie Women Inc. Jannet Vaessen, is het tijd dat onze samenleving op dit gebied verandert.
Juist daarom is het ook zo goed dat bedrijven, of dit nu internationale bedrijven zoals Mattel van Barbie of nationale zaken zijn zoals bovengenoemde bruidswinkel, hier bij stilstaan in de keuzes van hun producten en de promotie hiervan.
Dit is namelijk de eerste stap in bewustwording, zodat we er in de toekomst hopelijk niet meer gek van opkijken, maar het heel normaal vinden. Iedereen hoort erbij en iedereen doet ertoe.