Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 13 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Yes voor inclusiviteit: Deze bruidswinkel geeft het goede voorbeeld met paspop in rolstoel

Terwijl ze ondertussen op het Barbie-hoofdkantoor er inmiddels ook achter zijn dat er wel wat variatie mag komen, zo wil deze bruidswinkel ook bijdragen aan meer diversiteit. In hun etalage is er namelijk sinds kort ruimte voor een nieuwe bijzondere paspop: in een rolstoel.

Etalage

Daarmee komen we gelijk bij het eerste puntje van aandacht, namelijk dat deze paspop eigenlijk niet zo bijzonder zou moeten zijn. Want geen enkele bruid is hetzelfde en dus zijn er ook veel bruiden die in een rolstoel trouwen. Des te belangrijker dat niemand zich buitengesloten voelt als het aankomt op iets dat heel toegankelijk zou moeten zijn: bruidsmode.

Dat is precies wat Beth Wilson ook opmerkte toen ze met haar tweet over deze bruidswinkel viral ging.

Niet alleen van Beth, maar door heel het land – of eigenlijk van over de hele wereld – ontvangt de bruidswinkel alle lof. En we doen daar graag een positief schepje bovenop, want het is ontzettend goed dat aan het onderwerp ‘inclusiviteit’ zoveel mogelijk aandacht wordt besteed.

Inclusiviteit

Wat dat precies inhoudt, inclusiviteit? Je hoort het misschien wel vaker voorbij komen als het gaan om emancipatie en gelijkheid en dat is precies waar het ook om gaat: dat geen enkele groep wordt buitengesloten en elke groep net zo belangrijk is. Volgens directeur van vrouwenorganisatie Women Inc. Jannet Vaessen, is het tijd dat onze samenleving op dit gebied verandert.

Juist daarom is het ook zo goed dat bedrijven, of dit nu internationale bedrijven zoals Mattel van Barbie of nationale zaken zijn zoals bovengenoemde bruidswinkel, hier bij stilstaan in de keuzes van hun producten en de promotie hiervan.

Dit is namelijk de eerste stap in bewustwording, zodat we er in de toekomst hopelijk niet meer gek van opkijken, maar het heel normaal vinden. Iedereen hoort erbij en iedereen doet ertoe.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Yes voor inclusiviteit: Deze bruidswinkel geeft het goede voorbeeld met paspop in rolstoel
Sluiten