Zo lief! Dit 12-jarige meisje heeft een infuus knuffel ontworpen voor kindjes in het ziekenhuis

We zijn zelf al niet dol op naalden, laat staan dat kleine kinderen een prik krijgen. Het is hartverscheurend om te zien als jouw kindje een infuus krijgt en de steriele omgeving van het ziekenhuis maakt dat er niet echt beter op. Toch heeft de 12-jarige Ella daar een prachtige oplossing voor bedacht.

De 12-jarige Ella Casano uit Connecticut heeft een fantastische oplossing bedacht om het voor kinderen een stuk prettiger te maken als ze een infuus krijgen in het ziekenhuis.

Medi Teddy van Ella

Ella moet zelf vanaf haar achtste elke 6 tot 8 weken naar het ziekenhuis (door haar diagnose van de auto-immuunziekte Idiopathic Thrombocytopenia Purpura). Hierdoor is ze op het idee is gekomen om voor andere kindjes die ook een infuus krijgen de ervaring prettiger te kunnen maken.

Door het infuus te verstoppen achter een knuffelbeer zien kinderen de zak met zoutoplossing, bloed of iets ander niet. Het zien van een lieve knuffelige teddybeer maakt de ervaring toch wel een heel stuk prettiger voor kleintjes.

Crowdfunding actie

Wij vinden dit een waanzinnig goed initiatief en hopen dat dit idee van Ella snel op grote schaal kan worden uitgewerkt. Ella is zelfs bezig met het maken van een business plan zodat haar Medi Teddy een non-profit organisatie wordt, dat wil zeggen dat kinderen het beertje in dat geval gedoneerd zouden krijgen.

Samen met haar moeder is Ella een crowdfunding actie begonnen om de Medi Teddy echt van de grond te krijgen. Ze vroegen om 5000 US dollar en zetten inmiddels al op 20.000 US dollar dus veel mensen zien hier potentie in. Wil jij ook een bijdrage doen? De crowdfundingspagina van Ella vind je hier.

Lees ook: Zo steun je een kind met een chronische ziekte, volgens een expert.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Zo lief! Dit 12-jarige meisje heeft een infuus knuffel ontworpen voor kindjes in het ziekenhuis
Sluiten