Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Lifestyle 13 februari 2017

Inspirerend: Cassandra (27) jaagt droom na en bezoekt alle landen ter wereld

De 27-jarige Cassandra de Pecol had de droom om naar elk land van de wereld te reizen. En die droom maakte ze waar. Ze bezocht als enige vrouw alle 196 landen ter wereld.

In totaal kostte het Cassandra achttien maanden om elk land te bezoeken. Daarmee is ze niet alleen de aller jongste vrouw die dat voor elkaar kreeg, maar deed ze dat ook nog eens in een recordtijd.

Helemaal gratis

Ze startte haar reis, Expedition196, in juli 2015 als Ambassador of Peace in Palau, Oceanië, om anderhalf jaar later in haar woonplaats Connecticut weer te eindigen. In totaal heeft haar reis meer dan tweehonderd duizend dollar gekost, maar omdat ze voor het International Institute for Peace Through Tourism reisde heeft ze daar zelf geen cent voor hoeven neertellen. In de verschillende landen die ze bezocht, sprak ze met burgemeesters, ministers en studenten over duurzaam en verantwoordelijk toerisme. Slapen deed ze ook gratis, omdat ze alle mooie hotels waar ze komt doorplaatst op haar Instagram-account in ruil voor een slaapplek.

LEES OOK: Is de 10-weken-oude Esmé de jongste backpacker te wereld?

Nooit uitgeleerd

De reislust van Cassandra is niet bepaald uit de lucht komen vallen. Ze kreeg tijdens haar basisschooltijd thuis les van haar ouders, waar lessen over de natuur en multiculturele achtergronden aan de orde van de dag waren. Na de highschool ging Cassandra Global Studies studeren in Costa Rica, en toen ze daarmee klaar was, begon ze met haar reisjes. Ook daar bleef ze leren, en studeerde onder andere meteorologie, oceanologie, geologie en een toegespitste studie gericht op de ecologie van regenwouden.

Docu

Om andere mensen wijzer te maken van haar avonturen is Cassandra nu bezig met het schrijven van een boek, en maakt ze een documentaire over haar reizen. Inspirerend type dus.

Ze deed het gewoon! Moeder neemt ontslag en reist de wereld rond met haar dochtertje (6)

Cassiedepecol.com

Reageer op artikel:
Inspirerend: Cassandra (27) jaagt droom na en bezoekt alle landen ter wereld
Sluiten