Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 29 sep 2016

Inspirerend: moeder vindt bijzondere oplossing om toch borstvoeding te geven

Borstvoeding geven kan zwaar zijn en enorm pijnlijk. Je kunt een lage melkproductie hebben, tepelkloven of een baby die niet wil drinken. Wat doe je dan als je je baby ondanks alles tóch de borst wil geven? Kersverse moeder Rebecca ontdekte een goede oplossing.

Bij Rebecca McKeever lukte het geven van borstvoeding aan haar baby niet direct, maar overstappen op de fles was voor haar geen optie. Ze wilde koste wat het kost voorkomen dat haar baby last van tepel-speenverwarring zou krijgen door haar (nu al) afgekolfde melk uit een flesje te geven. De oplossing? Een simpele injectiespuit. Hoe het werkt zie je op deze mooie Instagram-foto van Rebecca en haar dochtertje die geplaatst werd door Carriage House Birth.

Kleine druppeltjes

Hoewel Rebecca zelf doula is en bekend was met het voeden via een injectiespuit, had ze hier zelf niet aan gedacht, zo vertelt ze The Huffington Post. ‘Een lactatiekundige kwam in onze ziekenhuiskamer om te vragen of we hulp nodig hadden. Ze zag dat ik al wat voormelk produceerde, maar dat mijn dochter Andromeda slaperig was en niet uit mijn borst dronk. Even later kwam ze met kleine kopjes en injectiespuitjes aan. Ik deed wat van de voormelk in een kopje, toen in de injectiespuit en zo gaf ik mijn baby per keer wat kleine druppeltjes.’

Lees ook: Is dit dan de oplossing voor één van de grootste problemen bij borstvoeding?

Positieve reacties

Rebecca omschrijft deze methode als ‘geweldig!’  Langzaam werkten moeder en dochter toe naar volledige borstvoeding. ‘We wisselden de eerste week het voeden met spuitjes zoveel mogelijk af met de borst.’ Rebecca’s Instagram-foto heeft ontzettend veel positieve reacties opgeleverd. Er zijn duidelijk meer moeders enthousiast over deze methode als ‘gewone’ borstvoeding niet werkt.

LEES OOK: Handleiding ‘borstvoeding voor beginners’

Niet zoals gepland

Na een paar weken dronk Andromeda tot vreugde van haar moeder volledig uit de borst. De aanhouder wint! Maar dat is niet alleen aan Rebecca te danken. Ook aan de lactatiekundige die Rebecca eraan herinnerde dat sommige dingen nu eenmaal niet gaan zoals gepland, maar dat er manieren zijn om er toch te komen.

Deze vrouw heeft er ook heel wat voor over om haar kind borstvoeding te geven: zij kolfde tijdens het rennen van een halve marathon.

Instagram.comHuffingtonpost.com

Reageer op artikel:
Inspirerend: moeder vindt bijzondere oplossing om toch borstvoeding te geven
Sluiten