Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 20 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Heldin: kersverse mama kolft tijdens het rennen van een halve marathon

Wij maken even een diepe buiging voor mama Anna Young. Terwijl ze een halve marathon loopt, pakt ze een handpompje en begint ze melk te kolven. Ja, terwijl ze blijft rennen. Alsof het niets voorstelt. Wát een powervrouw.

Anna schreef zich in voor de halve marathon voordat ze überhaupt wist dat ze zwanger was. Ze was altijd al gepassioneerd met rennen bezig. Nu, vijf maanden na de geboorte van haar eerste kind, kon zelfs het kolven van borstvoeding haar niet tegen houden. Ze moest en zou die halve marathon lopen.

En dus deed ze dat. ‘Ik was zenuwachtig hoe het rennen en kolven zou verlopen,’ vertelt ze aan babble, ‘maar ik weet nog dat een teamgenoot van mij zoiets deed tijdens een triathlon. In eerste instantie wilde ik ergens gaat zitten, maar ik was zó enthousiast over hoe goed ik aan het rennen was, dat ik besloot om tegelijkertijd te lopen en kolven.’

Trots

Precies dat moment is op camera vastgelegd. Anna was zo trots dat ze het rennen en kolven kon combineren, dat ze de foto op Facebook zette. En terecht: bijna 8.000 mensen vonden de foto leuk, en de foto werd 2.000 keer gedeeld.

Een ode aan alle supermama’s: 6 superkrachten die vrouwen ontwikkelen nadat ze moeder zijn geworden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Heldin: kersverse mama kolft tijdens het rennen van een halve marathon
Sluiten