Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 13 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Instagram komt met een nieuwe functie om online pesten tegen te gaan

Het leven van heel veel kinderen, vooral tieners, speelt zich tegenwoordig grotendeels online af. Daar hoort online pestgedrag ook bij. Instagram komt nu met een nieuwe update om online pesten tegen te gaan.

Hoe dat werkt? De app detecteert soortgelijke zinnen als de zinnen die eerder als ongepast zijn gerapporteerd en geeft de verzender de mogelijkheid er nog een keer goed over na te denken.

Nieuwe update Instagram: stop online pesten

Jammer voor ons, de app is op dit moment alleen nog beschikbaar voor Engelstalige gebruikers. Het is wel de bedoeling dat deze functie wereldwijd beschikbaar wordt. Je kunt de nieuwe functie hier bekijken op de website van Instagram. Daar is ook te lezen dat online pesten een complex probleem is. De app maakt al jaren gebruik van kunstmatige intelligentie om pesten te detecteren in reacties, foto’s en video’s. Omdat de gemeenschap groeit, vindt Instagram dat de investering in technologie ook toe moet nemen. En met name voor tieners, zij rapporteren online pesten namelijk minder vaak.

Altijd al benieuwd geweest hoe online pesten er in het echte leven uitziet? Deze video laat dat op een confronterende wijze zien.

De nieuwe functie geeft gebruikers de kans om in te zien dat hun reactie als aanstootgevend kan worden beschouwd als deze wordt geplaatst. Het moet ervoor zorgen dat de gebruiker nogmaals nadenkt over de te plaatsen opmerking. De gebruiker krijgt ook de mogelijkheid om een opmerking ongedaan te maken. En tuurlijk, de waarschuwing kan genegeerd worden.. Toch blijkt uit tests van Instagram dat een aantal personen hun opmerking wijzigen of ongedaan maken.

Ook belangrijk: zo leer je je kind zichzelf te beschermen op het internet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Instagram komt met een nieuwe functie om online pesten tegen te gaan
Sluiten