Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 19 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Instagram gebruikt nieuwe technologie om online pesten tegen te gaan

Online pesten is iets waar alle gebruikers van social media moeite mee hebben, maar voor schoolgaande kinderen is het nog anders. De schadelijke effecten op de lange termijnen die online pesten kan hebben op deze kinderen is duidelijk te zien: de statistieken zijn alarmerend.

Volgens een recent onderzoek hebben jonge slachtoffers van online pesten zelfs twee keer zoveel kans zichzelf te schaden of, nog erger, zelfmoordgedachten te tonen. De prevalentie gaat door, vooral omdat social mediaplatformen worstelen met hoe ze online pesterijen tegen kunnen gaan.

Nieuwe technologie

Instagram kondigde aan dat ze ‘machine learning technology’ gaan gebruiken om pesten in zowel foto’s als de bijschriften te detecteren. Is online pesten gedetecteerd, dan zal het naar het Community Operations-team van Instagram worden gestuurd voor een ‘menselijke’ beoordeling. Daarnaast moedigt het platform gebruikers aan om gevallen van online pesten die ze zelf zien, te melden.

Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, liet weten:
‘Online pesten is heel complex’, schreef hij. ‘We weten dat we meer werk moeten verrichten om pesten verder te beperken en vriendelijkheid te verspreiden op Instagram… Als nieuw hoofd van Instagram, ben ik trots de inzet van Instagram om een vriendelijke en veilige community voor iedereen te maken, voort te zetten.’

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Instagram stappen onderneemt om petsen op het platform te bestrijden. Eerder dit jaar werden berichten uit de feed, het ‘verkennen’ gedeelte en je profiel al door een ‘pestfilter’ gehaald en werden berichten verborgen die als pesterijen werden gedetecteerd. De nieuwe update zorgt ervoor dat de filter ook toegepast wordt op live video’s op Instagram, die steeds populairder worden.

De inspanningen die Instagram levert om een veiligere en vriendelijke omgeving voor zowel kinderen als volwassene te creëren is een stap in de goede richting. Een deel van het creëren van een vriendelijkere wereld begint met het creëren van een vriendelijker internet. We zien immers allemaal hoe makkelijk het kan zijn voor mensen om hun filter te verliezen wanneer ze zich achter een scherm verstoppen.

Hoe probeer jij zicht te houden op wat je kind online doet? Laat hieronder een reactie achter!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Instagram gebruikt nieuwe technologie om online pesten tegen te gaan
Sluiten