Redactie
Redactie Work & Life 23 mrt 2015

Interieur: Durf te experimenteren met dessins

Als we het over interieurstyling hebben, mogen mooie dessins best wat vaker aan bod komen. Veel mensen hebben een dekbedovertrek met een printje, maar de hele muur, ho maar!

We kiezen vaak voor veilig en dat is nergens voor nodig. Een dessin geeft sfeer aan je interieur en hoeft niet alleen op de gebruikelijke manieren toegepast te worden. Kijk maar even wat wij bedoelen.

Een dessin maakt een kleine ruimte levendig

We zijn vaak voorzichtig met het stylen van kleine ruimtes. Neutraal en simpel is de eerste keuze in de hoop dat de ruimte zo groter oogt. Helaas is dit niet altijd het geval en wordt de ruimte vaak zelfs saai. Het is dus beter om de ruimte een persoonlijke touch te geven met een mooi dessin!

Een patroon bakent gebied af

Creëer hoeken met verschillende dessins zo krijgt jouw ruimte een andere uitstraling.

Ruimte voor experiment

Alles wit is saai maar al de rest is behoorlijk trendgevoelig. Probeer dessins met gekke strepen, neonkleuren of geometrische vormen op een subtiele manier. Een kussen, lampenkap of gordijn is minder gevaarlijk dan de hele muur in print.

All the way

Het is spannend, maar goed gecombineerde dessins geven de ruimte een oppepper! Druk maar wel erg stylish.

Het brengt een neutrale ruimte tot leven

Is kleur niet echt jouw ding? Dan kun je met zwart-wit patronen leven in de tent brengen. Populair zijn Beni Ouarain tapijten en geometrische prints.

Lees ook deze tips voor een kleine badkamer!

Reageer op artikel:
Interieur: Durf te experimenteren met dessins
Sluiten