Doe jij aan intermittent fasting? Dan zijn deze 5 apps die je hierbij helpen een enorme aanvulling op jouw lifestyle

Body Gina Koninkx 13 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Het is een ware trend geworden: het intermittent fasting dieet. Hierbij is het de bedoeling dat je maar gedurende een aantal uur eet en de overige periode aan het vasten bent. Je kunt dit zo uitdagend maken als je wilt, maar het is vooral belangrijk dat je het juiste schema vindt dat voor jou persoonlijk werkt. Ben jij een beetje vergeetachtig en zou een timer je daarbij helpen? Dan zijn deze vijf apps een toevoeging op je IF dieet.

Intermittent fasting apps

De meest gangbare vorm van intermittent fasting is om 16 uur lang te vasten en gedurende 8 uur overdag je maaltijden te nuttigen. Soms moet je daarvoor even behoorlijk wat berekeningen maken. Niet getreurd, deze handige apps helpen je daarbij. Kom maar door met die healthy lifestyle en structuur.

LEES OOK: Afvallen met intermittent fasting: is het iets voor jou?

1. Zero

De app Zero maakt het intermittent fasting zo makkelijk mogelijk. In deze app kun je een timer aanzetten die de uren dat je vast voor je aftelt. Heel simpel, na je laatste maal in de avond (laten we zeggen vóór 20:00 uur) zet je de timer aan en deze telt voor jou de 16 uur af totdat je je eerste maaltijd van de dag weer mag nuttigen. De app houdt je progressie bij en stuurt meldingen. Ook kun je badges verdienen (handig voor de competitieve lui onder ons) en is de app gratis. Voor uitbreidingen en persoonlijk advies betaal je wel per maand.

2. Fastic (voorheen LIFE Fasting Tracker)

Ook deze app is gratis te gebruiken tenzij je gebruik wilt maken van extra features. Dan betaal je een klein bedrag per maand of krijg je korting op een jaarabonnement. Het leuke van deze app is dat je hem kunt koppelen aan je vrienden die ook bezig zijn met intermittent fasting. Zo kunnen jullie elkaars voortgang zien en elkaar blijven supporten. Ook deze app werkt met een timer die je vastenuren bijhoudt en een melding geeft wanneer je je maaltijden weer mag nuttigen. Handig!

3. Fastient

Bij Fastient vind je de perfecte combinatie van een handige tool die voor jouw je vastenuren aftelt maar ook een boel gezonde recepten. Intermittent fasting doe je namelijk in combinatie met een gezond dieet. Zestien uur vasten en vervolgens een crappy maaltijd naar binnen werken is namelijk precies niet de bedoeling.

4. Fasting (voorheen FastHabit Intermittent Fasting)

Je kunt deze app drie dagen gratis uitproberen voordat je overstapt op een betaald abonnement van zo’n 45 euro per jaar. Als je het abonnement neemt, kun je gebruik maken van allerlei handige extras zoals zeer professionele uitleg over intermittent fasting, gezonde recepten, een koppeling naar je Smartwatch en nog veel meer. Zeker de moeite waard dus als het intermittent fasting al verweven zit in jouw lifestyle. Dan zijn die paar tientjes per jaar natuurlijk niks.

5. BodyFast Intermitterend Vasten

In deze app geef je aan wat precies je doelen zijn. Wil je je mentaal sterker voelen, gewicht verliezen of meer energie krijgen? Hierdoor past de app zich aan aan jouw behoeftes. De app is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en dat maakt ‘m veel persoonlijker dan vele anderen die daar geen onderscheid in maken. Deze app is overigens wel wat duurder dan de anderen. Je betaald 30 euro voor drie maanden, 50 euro voor zes maanden of 60 euro voor een jaar. Ach ja, met een sportabonnement zit je al gauw aan hetzelfde bedrag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme