Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 2 jul 2016

Fotoserie helpt moeder aan positief zelfbeeld na 3 baby’s in 1 jaar

Nadat de Canadese Melanie Varney in een jaar tijd van drie kinderen beviel, besloot ze dat het tijd was om trots te zijn op haar lichaam en haar onzekerheden te omarmen. Hoe? Met een prachtige photoshoot.

In maart 2013 kregen Melanie en haar man Gabby hun eerste kind, een zoontje. 364 dagen later beviel de moeder opnieuw, dit keer van een meisjestweeling. En die zwangerschappen hakten erin, de kersverse moeder had veel moeite met het accepteren van haar ‘nieuwe’ lichaam. Aan The Huffington Post vertelt ze: ‘Nadat de tweeling geboren was, was mijn zelfvertrouwen weg. Ik was zielsgelukkig met wat mijn lichaam gemaakt had, maar degene die ik in de spiegel zag was een vreemde.’

‘Ik weet nog dat ik googelde naar foto’s van andere moeders die een tweeling hadden gekregen, in de hoop om overeenkomsten te zien. Natuurlijk vind je als moeder dat je baby’s het extra vel, straie en kilo’s waard zijn, maar naast dat we moeder zijn, zijn we ook nog onszelf. Ik was nog steeds Mel. Ik moest nog altijd blij zijn met ‘Mel’, niet alleen met ‘moeder’.

Toen ze vervolgens een oproep van fotografe Trina Cary zag, die naar een stel voor een intieme fotoserie zocht, besloot ze om zichzelf en haar man aan te melden. ‘Jezelf sexy voelen houdt voor iedereen weer iets anders in. Ik wilde mezelf zien zoals mijn man mij ziet.’ Dit was ook precies het gevoel dat Trina in de foto’s wilde vangen. Het veranderde lichaam van de moeder en de veranderde relatie met haar man. Maar ook de liefde tussen de twee.

Reageren? Dat kan hier >

Dit moet je even zien: dit prachtige filmpje verandert jouw zelfbeeld >

Reageer op artikel:
Fotoserie helpt moeder aan positief zelfbeeld na 3 baby’s in 1 jaar
Sluiten