Vrouw begint inzamelingsactie voor kinderziekenhuis, en het loopt vreselijk uit de hand

Danni Messina dacht aan alle kinderen die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis liggen. Die gedachte zette haar aan tot actie en twitterde dat ze voor elke like 25 cent zou doneren aan het ziekenhuis en voor elke retweet 50 cent. Dat haar bericht zó veel likes en shares zou krijgen, zag ze niet aankomen.

Go, St. Jude!

Haar doel was ongeveer duizend euro te schenken aan St. Jude’s, een ziekenhuis dat ongeneeslijk zieke kinderen verzorgt en onderzoek doet naar dodelijke (kinder)ziektes. ‘In deze tijd van het jaar, waarin we elkaar verrassen, ga ik doneren aan het St. Jude ziekenhuis en de families daar. Voor elke favorite doneer ik 25 dollarcent, voor elke retweet 50 dollarcent. Geef! Go, St. Jude!’, schreef Danni in haar tweet.

LEES OOK: Deze aangrijpende video eert moeders van chronisch zieke kinderen

Meer dan 200 duizend dollar

Wat Danni niet had verwacht is dat haar bericht al snel dit doel voorbij schoot. Bovenstaand berichtje publiceerde ze op 25 november en op de 27e schoot het zijn doel ver voorbij. ‘Laten we hier stoppen’, twitterde ze daarom. Andere twitteraars waren het daar niet mee eens en gingen vrolijk door met retweeten en liken. Als Danni echt zou doen wat ze beloofd had, dan zou ze meer dan 200 duizend dollar moeten doneren aan het kinderziekenhuis. Was leuk geweest, is natuurlijk onmogelijk.

Doneerpagina

Danni zegt zelf dat ze graag duizend dollar doneert, maar dat als mensen zich geroepen voelen om zelf ook geld aan het ziekenhuis te schenken, dit kan via de GoFundMe pagina die ze daarvoor heeft opgericht. Daar is het doel om 50 duizend dollar op te halen. Dit doel is inmiddels ook al ingehaald: de teller staat op 60 duizend dollar.

Aahhh: in een Amerikaans ziekenhuis worden een Romeo en Juliet geboren op één dag

Reageer op artikel:
Vrouw begint inzamelingsactie voor kinderziekenhuis, en het loopt vreselijk uit de hand
Sluiten