Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 16 feb 2018

Krijg je dit bericht op je iPhone? Verwijder het dan meteen

Opgelet als je een iPhone hebt: er gaat een sms rond waar je écht niet blij van wordt als je die opent. Dan krijg je namelijk een app-bombardement die ervoor zorgt dat je telefoon crasht. 

Het bericht bestaat uit één karakter in het Telugu – een taal die in India wordt gesproken en door 70 miljoen mensen wordt beheerst. Deze ellende komt door een gat in het softwaresysteem van Apple. Achter de schermen wordt nu keihard gewerkt om dat gat te dichten.

Gesprek verwijderen

Het berichtenbombardement zorgt ervoor dat je apps als WhatsApp, iMessage, Gmail en Messenger crashen of niet meer reageren. Apps waarin het symbool opduikt, functioneren niet meer tot het symbool is verwijderd, en dat lukt alleen door het hele gesprek te verwijderen.

Niet openen

Dat kun je doen door iemand je een berichtje te laten sturen naar de app die vastloopt. Zo kun je die notificatie aantikken, kom je in het gesprek en kun je vanuit daar het hele gesprek verwijderen. Maar voorkomen is beter dan genezen, dus mocht je een bericht met onderstaan teken binnen zien komen, open het dan niet en verwijder het meteen.

The Independent

Reageer op artikel:
Krijg je dit bericht op je iPhone? Verwijder het dan meteen
Sluiten