Redactie
Redactie Beauty 16 nov 2016

‘Is de baby eruit? Mooi, mag mijn kapster er dan nu even bij?’

In Amerika is het een opkomende trend: vrouwen die direct na hun bevalling hun kapster, styliste en/of visagiste aan het werk zetten om zo voordelig op de eerste foto’s van mama en kind te staan.

Want dat is anno nu nou eenmaal vaak dé foto die op Facebook en Instagram gebruikt wordt als aankondiging en online geboortekaartje. Zelden zal een post meer likes en comments krijgen dan die, zoveel is zeker. En dan kun je er maar beter op je best uitzien, denken steeds meer vrouwen.

Zoals bijvoorbeeld Donna Yip, bron van inspiratie voor een artikel in de New York Times. Donna, een gevierd advocate uit The Big Apple, kwam gewapend met manlief én kapper naar het ziekenhuis om te bevallen van haar tweede kind.

Er altijd verzorgd uitzien

Trendsetter Kate

Wat Kate Middleton kan, kan ik ook, moet Donna gedacht hebben. En waar moeders met een wil zijn, zijn uiteraard mogelijkheden. Tegenwoordig hebben steeds meer verpleegsters die assisteren bij bevallingen een reeks telefoonnummers van kappers en salons in de buurt in hun telefoon staan.

Wat deze vrouwen meestal willen? Niet per se helemaal opgedirkt alsof ze naar een gala gaan, maar ze willen er vooral ‘fris’ uitzien, aldus de eigenaar van een salon die steeds vaker post-bevallingsklussen krijgt. Of, zoals ze dat in het Engels zo mooi kunnen uitdrukken: ‘they just want to look like a better version of themselves’.

Tepel, haar, waar?

Echt waar joh? Ook ik postte een foto van het post-bevallingsmoment waarop de vriend en ik gelukzalig naar onze dochter keken op Facebook. Mijn gezicht een indrukwekkend landschap van gesprongen aderen (door het persen), een half randje tepel zichtbaar (waar ik binnen een paar uur trouwens meerdere lief bedoelde Ing-je-ziet-je-tepel!-appjes van vriendinnetjes over kreeg) en mijn haar alsof het net haar-voor-haar door een onmogelijk klein gaatje in een naald getrokken was.

Ik glunder nog steeds als ik naar die foto kijk. Ik zie die aderen, halfslachtige tepel en die ontembare bos haar niet eens – ik zie namelijk alleen dat het mooiste meisje van de wereld – the better version of myself – op mijn borst ligt.

Hoe stond jij op de foto’s? En zou jij ooit een kapster, styliste en/of visagiste inschakelen voor je bevalling? Reageer op onze Facebook!

Doe dit je kind in ieder geval nooit aan: de 35 allerergste kinderkapsels, zó gênant dat het hilarisch is >

Reageer op artikel:
‘Is de baby eruit? Mooi, mag mijn kapster er dan nu even bij?’
Sluiten