Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 3 mei 2016

Is dit dan de oplossing voor één van de grootste problemen bij borstvoeding?

Je wordt er als kersverse moeder al snel een beetje onzeker of zelfs panisch over… Hoe weet je in hemelsnaam of je kind genoeg drinkt als je borstvoeding geeft?! Een bedrijf claimt nu de oplossing te hebben.

Het heet MomSense en het idee is eigenlijk heel simpel. De Israëlische start up heeft een koptelefoon ontworpen die eruit zien als een normale koptelefoon. Je kunt hem aansluiten op je tablet of smartphone met daarop de speciale MomSense-app. Het enige verschil is dat en nog een kabeltje aan vast zit die je onder de oorlel van je baby hangt. Het geluid dat je baby maakt als-ie een slok neemt wordt versterkt en doorgestuurd naar je tablet of smartphone. Je hoort hoe je kind drinkt en in een uitgebreid overzicht op je scherm zie je hoevéél je kind drinkt.

MomSense

Oprichter (en tevens dokter) Osnat Emanuel: ‘Wij denken dat dit veel meer is dan alleen een metertje. Als moeder zijnde krijg je echt inzicht in hoe je baby drinkt. Na een of twee sessies weet een moeder vaak al wat welk slikgeluidje betekent.’

We zijn heel benieuwd of het ook echt werkt. Het apparaatje is online te bestellen voor 89 dollar. Enige nadeel: MomSense verzendt nog niet naar landen buiten de Verenigde Staten. Da’s dan weer jammer.

Had dit bij jou veel onzekerheid weggehaald tijdens het borstvoeden? Of vind je het product onzin?Laat het ons weten!

‘Je doet het altijd wel volgens iemand fout, dus kun je het beter op je eigen manier doen’ >

Reageer op artikel:
Is dit dan de oplossing voor één van de grootste problemen bij borstvoeding?
Sluiten