Mercy Hiltrop
Mercy Hiltrop Kids 12 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Is dit kussen dé oplossing voor baby’s die maar niet willen slapen?

Een baby die maar niet wil slapen; het is om gek van te worden. Dus wat doe je? Juist, je loopt eindeloos rond met die kleine op je arm of je gaat op de bank liggen met de baby op je buik. Tja, want dan slaapt zoon of dochter wel als een roosje. Tot ‘ie weer in zijn bedje wordt gelegd. Zou dit kussen de gedroomde oplossing zijn?

De Babocush is een uitvinding van de Amerikaanse moeder Kerry Nevins. Ze kwam op het idee toen ze een baby had die vaak huilde en ze geen tijd over leek te houden voor haar andere kind en dingen als het huishouden. Ze besloot iets te bedenken dat veilig was en prettig voor haar baby, maar waardoor zij haar handen vrij had. En zo ontstond het idee voor dit kussen dat zij en haar man nu online verkopen.

Creatief denken

Hoe werkt het?

Het kussen heeft dezelfde vorm als een bovenlichaam. Je legt je kind hier vervolgens op z’n buikje op. Zachte banden met klittenband zorgen ervoor dat de baby goed vastligt. Het kussen beweegt vervolgens heen en weer alsof hij op een buik gewiegd wordt en maakt zelfs geruststellende geluiden. Het enige dat mist is de vertrouwde geur van de ouders maar als we het filmpje mogen geloven, werkt het als een dolle.

Voordelen

Volgens Kerry is de Babocush niet alleen een goede oplossing om je kind in slaap te laten vallen, maar helpt het kussen ook tegen darmkrampjes, winderigheid en reflux. En uh, hadden we al gezegd dat je kind er zo door in slaap valt?

LEES OOK: Moeder waarschuwt: ‘Draag je baby nooit bij je tijdens het koken’

Hebben?

Wij hebben nog niet kunnen ontdekken of het in Nederland te koop is, maar als het echt zo goed werkt zal dit vast niet lang meer duren voor het in de winkels ligt. Natuurlijk is het geen vervanging van lekker tegen papa of mama aanliggen, maar het lijkt ons voor af en toe verdomd handig.

Ben jij net zo creatief als de moeder die dit kussen heeft bedacht? Wij hebben nog een lijstje met 18 dingen die wat ons betreft ook hoognodig uitgevonden moeten worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Is dit kussen dé oplossing voor baby’s die maar niet willen slapen?
Sluiten