Anne Broekman
Anne Broekman Kids 14 jul 2016

Is jouw kind een nagelbijter of duimer? Hoera!

Elk nadeel heb z’n voordeel. Dus ja, ook de slechte gewoontes van je kind hebben zo hun gouden randje. Sterker nog: volgens recent onderzoek hebben kinderen die nagelbijten en duimen daar later als volwassene profijt van.

Het jarenlange onderzoek werd uitgevoerd door Nieuw-Zeelandse onderzoekers. De wetenschappers ondervroegen kinderen toen ze 5, 7, 9 en 11 jaar oud waren, waarvan een deel zich aan nagelbijten of duimen ‘schuldig’ maakte. Op dertien- en tweeëndertigjarige leeftijd werd er een allergietest gedaan op de meest voorkomende allergieën, zoals gras, huisstofmijt, katten en honden. En wat blijkt? De personen die als kind hun nagels of duimen te grazen namen, hadden als volwassenen opmerkelijk minder last van allergische reacties.

Is jouw kind een nagelbijter én duimer? Dubbel bingo! Volgens het onderzoek hebben deze kinderen nóg minder kans om later een allergie te ontwikkelen. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat personen die op jonge leeftijd meer bloot worden gesteld aan bacteriën, een sterker immuunsysteem opbouwen.

Hoe ga jij om met de ‘slechte gewoontes’ van je kind? Vertel het ons!

Ja ja, nou weten we het wel: 14 gewoontes die niet goed voor je zijn waarvan je dat niet meer hoeft te horen.

Reageer op artikel:
Is jouw kind een nagelbijter of duimer? Hoera!
Sluiten