Redactie
Redactie Body 16 december 2014

Italiaans koppel na 70 jaar herenigd via Facebook

Een Italiaans koppel verloor elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog uit het oog. Zeventig jaar later, en inmiddels hoogbejaard, vonden zij elkaar terug dankzij Facebook.

Beautiful stories
, verhalen die je tegenkomt of opschrijft en die bijzonder, mooi, aangrijpend en emotioneel zijn. Het biedt troost, hoop, inzicht en laat vooral zien dat wij als mensen tot de meest bijzondere dingen in staat zijn. Zo ook het verhaal van Antonia (86) en Giovanni (89).

Antonia Gottifredi en Giovanni Molinari verloofden zich kort voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Aan hun toekomstplannen kwam een abrupt eind toen Giovanni als sterke jongeman naar het front werd gestuurd. Antonia beloofde op hem te wachten, maar hij bleef lang weg: Giovanni was gevangen genomen en belandde in een concentratiekamp.

Eenmaal vrij haastte hij zich naar zijn Antonia, maar zij was inmiddels getrouwd met een ander. Met deze man zou ze twee kinderen krijgen. Ook Giovanni zou opnieuw liefde vinden en werd vader. Ze hebben sindsdien nooit meer met elkaar gesproken.

Pas zeventig jaar later vond de langverwachte hereniging plaats. Na de dood van hun partners voelden Antonia en Giovanni zich eenzaam. Ze misten het sociale contact. Hun kleinkinderen konden het niet langer aanzien en introduceerde hen aan social media sites zoals Facebook.

En het onmogelijk zou gebeuren: de twee stuitten op elkaars profiel en begonnen weer te daten. En ja, oude liefde roest niet. Afgelopen weekend trouwde het koppel in de kerk van Bellano in het bijzijn van vrienden en familie. Eind goed, al goed.

Reageer op artikel:
Italiaans koppel na 70 jaar herenigd via Facebook
Sluiten