Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Recepten 1 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf Italiaanse affogato’s (perfect bij warm weer)

Bij zomerse temperaturen moeten we niet denken aan een bak hete vloeistof. Toch kunnen we niet zonder onze dagelijkse dosis cafeïne. Gelukkig bestaat er ijskoffie en als één land weet wat ze met koffie aanmoeten is het wel Italië!

Italianen zijn meesters als het aankomt op koffie én weten dit goedje ook te verwerken in desserts. Wat dacht je van de klassieker tiramisu? De affogato mag trouwens ook niet aan dit lijstje ontbreken. Deze verrukkelijke guilty pleasure bestaat enkel uit roomijs en espresso.

6 Manieren om je dagelijkse koffie een twist te geven

Italiaanse affogato’s maken

Top, zo’n ijskoffie waar je maar twee ingrediënten voor nodig hebt. Je kunt er eventueel een scheutje likeur doorheen mengen. En voor een vernieuwende smaaksensatie ga je simpelweg voor een andere ijssmaak. 

Dit zegt je favoriete koffie over je persoonlijkheid

Dit heb je nodig

  • Een bak vanille ijs (of ijs naar keuze, zoals chocolade of gezouten karamel)
  • 4 kopjes verse espresso
  • 4 hittebestendige glazen

Zo ga je te werk

Zet 4 kopjes verse espresso en schep 4 bolletjes ijs. Doe de bolletjes ijs in de glazen en schenk de espresso eroverheen en smullen maar.

Om je vingers bij af te likken met dit warme weer: kokos-karamel ijskoffie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme