We worden erg gelukkig van dit recept voor Italiaanse ijskoffie

Bij zomerse temperaturen moeten we niet denken aan een bak hete vloeistof. Toch kunnen we niet zonder onze dagelijkse dosis cafeïne. Gelukkig bestaat er ijskoffie en als één land weet wat ze met koffie aanmoeten is het wel Italië!

Lees ook: Dit zegt je favoriete koffie over je persoonlijkheid

Italianen zijn meesters als het aankomt op koffie én weten dit goedje ook te verwerken in desserts. Wat dacht je van de klassieker tiramisu? De affogato mag trouwens ook niet aan dit lijstje ontbreken! Deze verrukkelijke guilty pleasure bestaat enkel uit roomijs en espresso. Top, zo’n ijskoffie waar je maar twee ingrediënten voor nodig hebt. Je kunt er eventueel een scheutje likeur doorheen mengen. En voor een vernieuwende smaaksensatie ga je simpelweg voor een andere ijssmaak. 

Het recept

Voor 4 affogato’s neem je: 

  • een bak vanille ijs (of ijs naar keuze, zoals chocolade of gezouten karamel)
  • 4 hittebestendige glazen
  • 4 kopjes verse espresso

Zo ga je te werk: 

Zet 4 kopjes verse espresso en schep 4 bolletjes ijs. Doe de bolletjes ijs in de glazen en schenk de espresso eroverheen en smullen maar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 은진 (@nijnue_k) op

Reageer op artikel:
We worden erg gelukkig van dit recept voor Italiaanse ijskoffie
Sluiten