Eva Dusch
Eva Dusch Body 19 januari 2016

It’s about time! Met deze app kun je checken of je zwanger bent

We durfden er een wedje op te gooien: de zwangerschapstest in een slimme app-vorm. Nou dames, hij is onderweg hoor. Even plassen (nee niet over je iPhone), drie minuten wachten en je weet of het feest is of niet. Maar dat kon volgens de bedenkers vooral niet alles zijn.

Niks zo spannend als wachten op de uitslag van je zwangerschapstest. Want ja, je lichaam geeft alle bekende signalen af, maar zou het ook écht zo zijn? En je hebt deze belangrijke vragen natuurlijk allang gegoogled. De test werkt op de klassieke manier, even plassen op een stripje, maar dit keer met het verschil dat de uitslag te zien is op je smartphone. Plus, een hele psychologische sessie. Want leuk dat je die uitslag krijgt, maar daar komt toch veel meer bij kijken, zo moeten de bedenkers hebben bedacht.

En maar wachten…

Want wat doe je bijvoorbeeld in de tussentijd? Het bedrijf lijkt vooral ook gedacht te hebben aan die groep flippende vrouwen die zenuwachtig staat te wachten op de uitslag. Want die drie minuten wachten duren langer dan je je óóit kunt voorstellen. Terwijl jij met een kloppend hart loopt te ijsberen, kun je jezelf bezig houden (zij willen het ontspannen noemen, wij betwijfelen dit) met artikelen, tips en video’s. Er staan zelfs kalmerende beelden en muziek op (wil je ons nóg gekker maken?!).

Ehhh.. en nu?!

En dan de uitslag, een van de meest gekke en bijzondere momenten die je als vrouw (en man) kunt meemaken. Geen ‘streepjescode’ meer die je moet ontcijferen, op je telefoonscherm is het gelijk duidelijk. Via een pincode die je in de app moet invoeren wordt het resultaat gelijk zichtbaar. Maar dan? Want na je hysterische gilpartij over jullie (hopelijk) aanstaande babygeluk komt al snel de vraag ‘help, en nu?!’ Je kunt de applicatie gelukkig ook tijdens de zwangerschap blijven gebruiken. Zo kan het de geboortedatum voorspellen (beetje onromantisch wel), krijg je updates over de groei van de baby, voedingsadvies (foliumzuur alert!) en ontvang je reminders voor afspraken met de dokter. Oeps, was de zwangerschap juist niet de bedoeling? Of is er negatief nieuws? Hop, gelijk een lijst aan adviezen hoe hier mee om te gaan en hoe je je zwangerschapskansen kunt vergroten.

Vooralsnog is het pakket alleen in Amerika te krijgen, maar het zal niet lang duren voordat het ook hier verkrijgbaar is.

Zou jij deze nieuwe app gebruiken of vind je dit teveel poespas? Laat het ons weten op Facebook!

Heb je al eens nagedacht over hoe je je zwangerschap gaat aankondigen?

Reageer op artikel:
It’s about time! Met deze app kun je checken of je zwanger bent
Sluiten