Thea Tijssen
Thea Tijssen Body 24 jan 2017

IVF-embryo’s groeien beter als ze Armin van Buuren horen

Dat de techniek rondom IVF niet stilstaat, weten we maar al te goed. Maar soms doen bepaalde onderzoeken je even met de ogen knipperen. Zoals de resultaten die onlangs werden gepresenteerd tijdens Fertility 2017, een conferentie in Edinburgh. Die lieten namelijk zien dat IVF-embryo’s gaan groeien dankzij: lekkere techno beats.

Onderzoekers speelden technonummers met een constante beat, zoals Armin van Buurens ‘A state of Trance’, af voor eitjes in de Altra-vita ivf-kliniek in Moskou. De resultaten onthulden dat als de embryo’s 24-uur lang dit soort technomuziek hadden ‘gehoord’, het aantal levensvatbare embryo’s met bijna een vijfde toenam. Het hielp ze zelfs om vruchtbaarder te zijn na dit proces.

LEES OOK: Het verhaal achter deze aankondiging is nog mooier dan de foto zelf…

Effectiever

Techno beats bewezen bovendien effectiever te zijn dan andere muziekstijlen zoals klassiek, metal en popmuziek. De kans is dus groot dat je kind alleen op Carl Cox reageert als hij eruit komt (zie je nu een op de beat knikkende baby voor je? Dat was ook de bedoeling).

Baarmoederbewegingen

Maar let wel: dit gaat niet alleen om vette trance beats. Dr. Dagan Wells, professor aan de Universiteit van Oxford, die meer dan twintig jaar embryo’s bestudeerde, denkt dat het te maken heeft met het ritme van de specifieke nummers. Deze bootsen als het ware de bewegingen in de baarmoeder na, die plaatsvinden na een natuurlijke conceptie.


LEES OOK: Met deze bizarre gadget kun je je ongeboren baby muziek laten luisteren

Nirvana

Onlangs wees een onderzoek in Spanje uit dat embryo’s ook zo reageerden op muziek van Madonna, Michael Jackson, Metallica, Nirvana, Bach, Mozart en Vivaldi. Hoe dan ook, als jullie bezig zijn met IVF, geniet dan maar van de eclectische fase van je baby zolang deze duurt. Voor je het weet, is het alleen nog Kinderen voor Kinderen en K3 wat de klok slaat.

Kun jij niet wachten tot je baby er is om dan samen muziek te gaan luisteren? Mooi! En misschien kun je uiteindelijk, als je kind groot genoeg is, zelfs samen muziek máken, dat schijnt het IQ van je kind namelijk enorm te stimuleren.

Reageer op artikel:
IVF-embryo’s groeien beter als ze Armin van Buuren horen
Sluiten