Samantha Lakker
Samantha Lakker Kids 13 jul 2018

Om deze reden last Jennifer Garner een keer per jaar een ‘Ja-dag’ in

Het is misschien wel een van de woorden die je per dag het meest gebruikt. Volgens onderzoek zeg je het zelfs 27 keer per dag tegen je kind. Het woord nee. Nee lieverd, nu even niet. Nee, dat mag niet! Nee, hou op en ga zo maar door.

Soms mogen dingen gewoon niet of is het niet handig, maar soms past het die dag even niet in je schema. We zeggen het in ieder geval heel erg vaak. Maar wat nou als we een dag in plaats van nee, ja zeggen. Nou, het is dus een ding en actrice Jennifer Garner doet het ook. 

Dit is het zesde jaar dat Jennifer ‘Ja-dag’ viert met haar drie kinderen Violet (12), Seraphina (9) en Samuel (6). Aan haar Instagram post kan je zien dat het zeker een memorabele dag is geweest.

Het concept is gebaseerd op het boek Yes Day! door Amy Krouse Rosenthal, en het is, volgens Garner, even vermoeiend als men zou verwachten.’Je zult nooit meer koffie nodig hebben dan de dag na ‘Ja-dag’, schreef JenniferGarner onder haar Instagram-foto van vorig jaar. Dit jaar deelde ze een einde-van-dag foto en verklaarde dat de dag (hoewel duidelijk vermoeiend) haar niet had verslagen. ‘Ja-dag’ draait vooral om routines te breken, maar er is wel een regel van toepassing: de gevolgen van ‘Ja-dag’ moeten worden beperkt tot de dag zelf. Tegen een tropische vakantie wordt dus geen ja gezegd.

Het aannemen van het concept van ‘Ja-dag’ kan helpen wanneer je kids soms het gevoel hebben dat mama alleen maar nee zegt. Als je kind met een wel heel gek verzoek komt, kan je voortaan gewoon zeggen dat het mag op ‘Ja-dag’. Jennifer Garner is zo’n fan van het concept dat ze een film gaat produceren en de ster zal spelen in de film Yes Day!

 

Reageer op artikel:
Om deze reden last Jennifer Garner een keer per jaar een ‘Ja-dag’ in
Sluiten