Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Gezondheid 17 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Écht! Deze kleur geeft je zelfvertrouwen een boost

Zwarte kleding: we kunnen er geen genoeg van krijgen! En dat is helemaal niet erg, want uit onderzoek van Buy T-Shirts Online is gebleken dat het dragen van zwarte kleding ons zelfvertrouwen flink opkrikt, vergeleken met het dragen van andere kleuren. Be aware of what you wear!

Duizend mannen en vrouwen hebben deelgenomen aan het onderzoek, en uit de cijfers blijkt dat maar liefst 48 procent van de vrouwen en 56 procent van de mannen zwart als ‘de kleur van het zelfvertrouwen’ ziet. En hier een kleine tip voor de mannelijke lezers onder ons: 66 procent van de ondervraagde vrouwen vindt zwarte kleding bij mannen het meest aantrekkelijk.

Géén oranje

En dan ben je nu natuurlijk benieuwd welke kleuren het minst voor je zelfvertrouwen doen… Het onderzoek laat zien dat de kleuren oranje en bruin het minst goed voor je zelfvertrouwen zijn. Twee procent van de vrouwen en zes procent van de mannen zijn het daar niet mee eens en zeggen wel degelijk zelfvertrouwen van oranje of bruine kleding te krijgen.

Andere leuke feitjes die naar voren kwamen uit dit onderzoek zijn dat rood als arrogante kleur uit de bus kwam en roze als de minst intelligente. Maar voor je je hele garderobe het raam uit gooit: het onderzoek is gedaan door een webshop die T-shirts verkoopt, en vast heel veel zwarte…

Word jij ook zo happy van zwart? Snappen wij. Dat komt namelijk hierdoor. >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Écht! Deze kleur geeft je zelfvertrouwen een boost
Sluiten