Redactie
Redactie Kids 19 mrt 2016

Ja, écht! Een jonger broertje of zusje hebben kan ervoor zorgen dat je gezonder bent

Twijfelen jij en je partner over het krijgen van nog een kindje? Doen, zei Famme’s Muriel al eerder. Volgens onderzoek kun je je kind het beste een broertje of zusje ‘geven’ als hij tussen de twee en zes jaar is. Waarom? Lees even verder.

De universiteit van Michigan onderzocht de link tussen het hebben van een broertje of zusje en de kans op overgewicht en een gezond BMI, zo lazen we op NSMBL. Wat blijkt? Als kinderen tussen de twee en zes jaar oud een broertje of zusje krijgen, kan dit de kans op overgewicht verkleinen.

679 kinderen van verschillende leeftijden deden mee aan het Amerikaanse onderzoek. Zij werden per groep van dezelfde leeftijd onderzocht en vergeleken. Kinderen zonder zusje of broertje hadden drie keer zoveel kans op overgewicht. Helaas weten de onderzoekers dan weer niet wat de reden hiervan is. Jammer!

Wel hebben ze zo hun vermoedens: doordat kinderen meer en actiever spelen wanneer ze een sibling hebben. Daarnaast denken ze dat het voedingspatroon er iets te maken mee heeft, aangezien dit kan veranderen wanneer er een tweede kind geboren wordt.

Brand los over wat jij van dit onderzoek vindt op onze Facebook!

Wist je dit eigenlijk al? Gezinnen met vier kinderen zijn het gelukkigst >

Reageer op artikel:
Ja, écht! Een jonger broertje of zusje hebben kan ervoor zorgen dat je gezonder bent
Sluiten